Cinc passos per ajudar el teu fill a reduir el sobrepès

  • Darrerament la obesitat i el sobrepès han augmentat notablement entre la població infantil, però la col·laboració familiar és imprescincible per eradicar-los.

VilaWeb
Gemma Ros
03.04.2015 - 10:14

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Tots sabem que el sobrepès i l’obesitat infantils estan augmentant de manera preocupant. S’han publicat moltíssims estudis científics que ens donen dades alarmants sobre el percentatge de nens i nenes que actualment tenen un pes molt superior al que els correspondria per la seva edat –gairebé són un de cada tres, segons dades d’UNICEF– i sobre les conseqüències que això pot tenir per a la seva salut tan a llarg com a curt termini. Les implicacions són infinites: problemes cardíacs, diabetis, hipertensió, dolors articulars, apnees nocturnes i, per si això fos poc, problemes d’autoestima, d’aïllament social…

Però no tot són males noticies. Hem de ser molt conscients que la solució d’aquests problemes és a les nostres mans. Som els pares i mares qui ens hem d’adonar que millorant els hàbits alimentaris de la família i incrementant l’activitat física del nostre dia a dia podem veure com reduïm notablement tan el nostre sobrepès com el dels nostres fills i, fins i tot, revertim els problemes de salut que potser ja havíem començat a tenir. No deixa de sorprendre que nens a edats cada vegada més primerenques ja presentin danys vasculars que fins fa poc només es trobaven en adults, però també és sorprenent la rapidesa amb què aquests danys reverteixen només implementant un estil de vida més saludable.

Si voleu seguir llegint l’article, feu clic aquí:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any