Resumir Amades en tres mil paraules

  • Pilarín Bayés ha il·lustrat el llibre 'Petita Història de Joan Amades' per commemorar el 125è aniversari del naixement del folklorista

VilaWeb
Redacció
26.03.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Resumir la vida de Joan Amades en tres mil paraules va significar tot un repte’, diu Antoni Serés durant la presentació del llibre ‘Petita història de Joan Amades‘. Antoni Serés i Amadeu Carbó són els dos membres de l’Associació Cultural Joan Amades que han redactat aquest text. El llibre recull els capítols més fascinants de la vida del folklorista i és il·lustrat per Pilarín Bayés, com la resta de volums de la col·lecció de l’Editorial Mediterrània.

L’obra s’ha escrit per commemorar el 125è aniversari del naixement de Joan Amades, que se celebra enguany, amb un bon reguitzell d’actes. S’hi expliquen de manera molt amena els aspectes més destacats de la vida del folklorista més il·lustre de la història del nostre país. A més, el llibre conté endevinalles, embarbussaments i fragments de cançons, com una manera de picar l’ullet a la feina d’Amades.

S’hi reflecteix la seva infància al barri del Raval, els problemes de salut i les estances a Bot, el poble del seu pare. També s’hi remarca la seva formació autodidàctica a través dels fulls solts i llibres de segona mà que llegia i les activitats de l’Ateneu Enciclopèdic Popular en què participava tan activament. Abans d’interessar-se pels costums i les tradicions, Amades va dedicar gran part de la seva vida a l’esperantisme.

Seguir llegint

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any