Seguiu des de la cabina la volta al món de l’avió solar

  • Avui s'ha envolat el Solar Impulse 2, el primer aparell que vol recórrer 35.000 km sense combustibles fòssils

VilaWeb
Redacció
09.03.2015 - 09:25

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

A primera hora del matí s’ha envolat de l’aeroport d’Abu Dhabi (Emirats Àrabs Units) el Solar Impulse 2, un avió tripulat que preveu de fer la volta al món en etapes durant els cinc mesos vinents sols alimentat per energia solar. L’aparell, pilotat per André Borschberg i Bertrand Piccard, és impulsat per disset mil cèl·lules solars disposades al llarg dels setanta-dos metres d’ales.

El primer vol d’avui, de quatre-cents quilòmetres, els ha de portar a la capital d’Oman. Totes les informacions de cabina i comunicacions entre pilots i centre de control es poden seguir amb tot luxe de detalls en aquesta web.

Amb el Solar Impulse 2, els dos pilots volen recórrer fins el mes d’agost 35.000 quilòmetres, amb una altura màxima de 8.500 metres i una velocitat de 140 quilòmetres per hora. En conjunt seran uns vint-i-cinc dies de vol real.

Després de dotze anys d’investigació, el Solar Impulse 2 s’ha envolat avui amb l’objectiu principal de promoure les energies i tecnologies netes i lluitar, de retruc, contra l’escalfament mundial i el canvi climàtic.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any