Les estrenes: Cronenberg estrena la seva sàtira a la industria del cine i Brendan Gleeson es posa a la pell del pare James a ‘Calvary’

  • Repassem la cartellera

VilaWeb
Redacció
06.03.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El director David Cronenberg, pare de llargmetratges com ‘Cromosoma 3’ o ‘The Dead Zone’, fa una dura sàtira sobre la indústria cinematogràfica a ‘Maps to the stars’, una pel·lícula que es va poder veure en el 47è Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya. Dues de les estrenes destacades de la setmana són ‘Calvary’, protagonitzada per Brendan Glesson, i el film biogràfic ‘Selma’ sobre el jove Martin Luther King. Així mateix s’estrena en català el nou film d’animació dels cavallers del Zodíac.

> Maps to the stars. Direcció: David Cronenberg. Intèrprets: Julianne Moore, Mia Wasikowska, Olivia Williams; John Cusack, Robert Pattinson, Evan Bird. Gènere: Drama. Esbós: Els Weiss són una família que representa totes les virtuts i les misèries de Hollywood: el pare és un gurú de l’auto ajuda, el fill un jove actor de tretze anys que ja ha passat per rehabilitació i la filla, Agatha, una turmentada adolescent que fa d’assistent d’una estrella en decadència. (Vídeo).

> Calvary. Direcció: John Michael McDonagh. Intèrprets: Kelly Reilly, Marie-Josée Croze, Orla O’Rourke; Brendan Gleeson, Chris O’Dowd, Aidan Gillen. Gènere: Drama. Esbós: El pare James és un bon sacerdot que s’enfronta a una angoixant situació provocada per un dels seus feligresos, que l’amenaça de mort durant una confessió. De fet, tota la seva fe religiosa serà posada a prova en una setmana molt dura que el portaran a preguntar-se si tindrà prou valor per fer front al seu propi calvari. (Vídeo).

> Selma. Direcció: Ava DuVernay. Intèrprets: Tessa Thompson, Carmen Ejogo, Lorraine Toussaint; Giovanni Ribisi, Tim Roth, Cuba Gooding Jr. Gènere: Drama. Esbós: Alabama, 1965. Un jove Martin Luther King emprèn una marxa des de Selma a Montgomery, Alabama, en defensa dels drets civils i per a fer campanya per a la igualtat del dret a vot. La iniciativa és tan seguida i té al repercussió que aconsegueix que el president Johnson firmi la llei sobre el dret a voto aquell mateix any. (Vídeo).

> Els cavallers del Zodíac (‘Saint Seiya: Legend of sanctuary’). Direcció: Keiichi Satô. Gènere: Animació. Esbós: Saori Kido és una jove que es veu aclaparada pels seus misteriosos poders. Ella encara no ho sap però està destinada a convertir-se en la reencarnació d’Atenea i defensar la pau i l’amor custodiada pels seus cavallers. Però l’anomenat Patriarca tindrà uns plans ben diferents per ella. Basada en la sèrie d’animació japonesa ‘Saint Seiya’. En català. (Vídeo).

> Third Person (‘En Tercera Persona’). Direcció: Paul Haggis. Intèrprets: Maria Bello, Mila Kunis, Kim Basinger; Liam Neeson, Adrien Brody, Gianni Franco. Gènere: Drama. Esbós: Tres històries d’amor passen simultàniament a París, Nova York i Roma. En una d’elles, un escriptor que acaba de separar-se es troba a París amb la seva amant, amb qui on manté una relació problemàtica. A la segona, una mare nega ser la responsable d’un accident que gairebé li costa la vida al seu fill davant del seu marit. I a la tercera un empresari s’enamora d’una gitana i participa en l’alliberament de la seva filla segrestada. (Vídeo).

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any