El parlament alemany aprova la pròrroga del rescat de Grècia

  • Schäuble aconsegueix un ampli suport malgrat les reticències dels partits

VilaWeb
Redacció
27.02.2015 - 12:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El parlament alemany ha aprovat amb 542 vots a favor, 32 en contra i 13 abstencions la pròrroga del rescat a Grècia. El ministre de Finances, Wolfgang Schäuble, ha defensat l’acord contret dimarts a l’Eurogrup i ha obtingut l’aprovació de gairebé tots els grups de la cambra, que han expressat que ho feien a contracor. Schäuble ha defensat que els grecs havien expressat la seva voluntat política en les últimes eleccions guanyades per Syriza i que calia respectar-ho.

L’Eurogrup va aprovar dimarts les mesures proposades per Grècia per a allargar el finançament quatre mesos més. La valoració que van fer els ministres de Finances europeus de les propostes del govern grec és que eren ‘prou completes per a ser un punt de partida vàlid per a una finalització satisfactòria de la seva revisió’. Així ho deia el comunicat difós després de la reunió. 

D’una altra banda, el Fons Monetari Internacional (FMI) i el Banc Central Europeu (BCE) també van aprovar la llista de reformes que vol implantar el govern d’Atenes, però van demanar més concreció. Amb l’acord de les institucions de la ‘troica’, Grècia rebrà crèdit europeu fins a final de juny.

Les reformes de Tsipras

Les reformes presentades pel govern d’Alexis Tsipras se centren, principalment, en la lluita contra la corrupció i l’evasió fiscal, com a mesures per a recaptar més diners per a l’erari públic i evitar algunes de les grans retallades i baixades de sous públics impulsades fins ara. A més, s’han reduït els ministeris i es faran retallades en càrrecs d’assessoria i dietes dels polítics, especialment pel que fa a cotxes oficials o més despeses de viatge. Tsipras també vol evitar els desnonaments i combinar la flexibilitat i la protecció en la reforma laboral. Malgrat que no revisarà les privatitzacions ja realitzades, sí que analitzarà ‘cas per cas’ les que queden pendents per aconseguir el màxim de beneficis per a l’estat grec.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any