Posaran panells solars a vinyes a Tresserra

  • A Tresserra, provaran un dispositiu únic al món: instal·laran panells fotovoltaics de 4 metres d'alçada, que produiran electricitat tot assegurant ombra a les vinyes. Una mica d'humitat que hauria de permetre produir millors, o més, vi ...>>
    Dt. 24 de febrer del 2015

VilaWeb
Redacció
24.02.2015 - 12:01

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els panells solars seran instal·lats per primera vegada al peu de les vinyes, concretament a les de la denominació de Nidolères, d’aquí al 2016. Una novetat ja que, fins ara, només s’instal·laven en terrenys buits. Aquests panells tindran una alçada de 4 metres i es podrà treballar, a sota i al costat amb maquinaria. Actuaran una mica com els gira-sols, que segueixen al sol, per captar millor la llum. Però sobretot s’adaptaran a les necessitats de la vinya.

Així, per exemple, a la primavera deixaran passar el sol, però a l’estiu, quan el sol pica de valent, faran ombra als raïms. Això evitarà estressar el raïm amb desviacions de temperatura massa importants.  De cop la maduració serà més regular, menys violenta. I això dóna vins millors, menys alcoholitzats.

Per exemple per al vi blanc, una mica de frescor permet tenir una mica menys d’acidesa. Es com una tornada als vells temps, ja que cal recordar que, fins als anys 1960, hi havia albercoquers a les parcel·les de vinyes dels Aspres, arbres que donaven una mica d’ombra i que s’havien sacrificat per fer passar les màquines.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any