Com he de resintonitzar els canals de TV3?

  • Els canals de la CCMA canvien de freqüència aquesta nit

VilaWeb
ACN / Redacció
30.01.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els canals de Televisió de Catalunya canviaran de freqüència aquesta matinada, a les tres, moment en què s’apagaran les freqüències antigues, a conseqüència del pla tècnic de la TDT del Ministeri d’Indústria espanyol per a alliberar espectre radioelèctric. Per poder continuar veient els canals, cal resintonitzar els aparells de televisió i cercar els canals marcats amb la paraula ‘definitiu’. A la majoria del territori, fa dies que es poden trobar, aquests canals definitius, de manera que els espectadors ja poden resintonitzar els televisors. A la demarcació de Girona, per motius tècnics, caldrà esperar fins aquesta matinada per fer-ho. 

A l’hora de resintonitzar cal tenir en compte que, fins aquesta matinada, a les demarcacions de Barcelona, Lleida i Tarragona, els canals de TVC apareixeran dues vegades a la llista, atès que durant un temps de transició TVC han estat duplicats. Els únics canals que es mantindran a partir de demà seran els marcats com a ‘definitius’.

Si, tot i haver resintonitzat l’aparell de televisió, no trobeu els canals de TV3 marcats amb la paraula ‘definitiu’, cal que us poseu en contacte amb un instal·lador de telecomunicacions registrat per a adaptar l’antena de l’edifici. Les comunitats de veïns que es trobin en aquesta circumstància poden beneficiar-se del pla d’ajuts del Ministeri d’Indústria fins al 30 de juny del 2015.

Afectació especial a la demarcació de Girona 

En el cas de la demarcació de Girona, com hem dit, la resintonització no es podrà fer fins a la matinada. Els qui havien deixat de rebre el senyal de la desconnexió territorial del ‘TN Comarques’, la recuperaran amb aquesta resintonització.

TVC no ha pogut fer abans la resintonització dels canals definitius perquè el pla tècnic del Ministeri d’Indústria, a més d’instar a moure les freqüències dels canals de televisió, ha obligat la CCMA a tancar un dels dos múltiplexs de què disposava. Vist el risc d’haver de tancar algun canal, la CCMA ha cercat durant aquests mesos, d’acord amb el govern, una solució tècnica que permetés de mantenir l’oferta íntegrament.

Informació als espectadors

Per informar els espectadors del canvi de freqüència dels canals de TV3 i per resoldre tots els seus dubtes o incidències tècniques, s’ha activat una pàgina web específica amb tota la informació.

Al programa ‘Els matins’ de TV3 també van dedicar ahir un espai a respondre uns quants dubtes sobre la resintonització.

La CCMA perd un múltiplex

A causa del pla del ministeri espanyol la CCMA perd un dels dos múltiplexs i, per tant, els canals de TV3 han hagut de modificar les freqüències d’emissió. És per aquest ajustament que els espectadors han de resintonitzar els canals.

Amb tots aquests canvis, es manté l’oferta de tots els canals de TVC i se n’assegura la cobertura arreu del territori i la qualitat de la imatge, segons que diu la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. Així mateix, es recuperaran les desconnexions territorials a les comarques on s’havien perdut.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any