Tsipras forma un govern sense cap dona i atorga Defensa als socis de dretes

  • Yanis Dragasakis que assumeix la vice-presidència econòmica del govern i serà l'encarregat de negociar amb la troica

VilaWeb
Redacció
27.01.2015 - 15:32

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El nou primer ministre grec, Alexis Tsipras, ha fet públics els noms dels ministres que formaran el nou govern, entre els quals no hi ha cap dona. El nou executiu tindrà deu ministeris, quatre dels quals amb competències múltiples. Una dels càrrecs clau l’ocuparà el diputat i economista Yanis Dragasakis, que assumeix la vice-presidència econòmica del govern i serà l’encarregat de negociar amb la troica.

Dragasakis també supervisarà les tasques dels ministeris que tinguin contingut econòmic. Un dels importants serà el de Finances, que serà per a l’economista i professor Yanis Varufakis, que va ser assessor econòmic del govern del socialdemòcrata Yorgos Papandreu.

La cartera de Defensa l’encapçalarà l’únic dels ministres que és membre del Grecs Independents, el partit de dreta que ha permés a Syriza de formar govern. Es tracta del líder de la formació, Panos Kamenos.

El ministeri que s’anomenarà d’Economia, Infrastructura, Marina i Turisme l’ocuparà Yorgos Stathakis; davant de la cartera d’Afers Exteriors hi haurà Nikos Kotziás; Nikos Voutsis s’ocuparà del ministeri de l’Interior; el ministre de Producció serà Panayiotis Lafazanis; Panayiotis Kouroublis serà el responsable del ministeri de Salut; Panos Skourletis se n’encarregarà de la cartera de Treball; Justícia serà per a Nikos Paraskevopoulos i Cultura, Educació i Afers Religiosos per a Aristides Baltas.

El jurament per part dels ministres es fa aquesta tarda al palau presidencial.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any