ERC forçarà Mas a comparèixer a la comissió d’investigació sobre el cas Pujol

  • Els republicans han registrat la petició de compareixença després d'haver-la rebutjat tres vegades

VilaWeb
ACN
26.01.2015 - 17:57

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president del govern, Artur Mas, haurà de comparèixer a la comissió d’investigació parlamentària sobre el cas Pujol. Després d’haver-ho rebutjat tres vegades, ERC ha acabat registrant-ne la petició. Se suma d’aquesta manera a la resta de l’oposició, que feia mesos que ho reclamava. Esquerra havia evitat la compareixença de Mas al·legant que una comissió d’aquest tipus no era l’àmbit adequat perquè el cap de l’executiu donés explicacions. Preferien que, a petició pròpia, comparegués a la comissió d’Afers Institucionals. Mas no ho ha demanat i a ERC se li ha acabat la paciència, fet que ha motivat el canvi d’opinió. 

La comissió d’investigació sobre el frau, l’evasió fiscal i la corrupció política decideix avui si cita a comparèixer el president de la Generalitat. Tot apunta que Artur Mas haurà de comparèixer. 

La petició d’ERC també demana la compareixença de tots els càrrecs públics a qui l’ex-secretari general de CDC, Oriol Pujol, va demanar que intercedissin a favor de l’empresari Sergi Alsina. Entre aquests, els republicans situen al conseller de Justícia, Germà Gordó.

El PPC i C’s també han insistit en la compareixença del president de la Generalitat. Els populars han registrat una petició perquè Mas doni explicacions davant del ple del Parlament, un cop conegut que al sumari del cas ITV l’ex-número 2 de CDC, Oriol Pujol introduïa el nom del president en diverses converses. Pel que fa a C’s, exigeixen que Mas comparegui, o bé a la comissió d’investigació, o bé al ple o bé a la comissió d’Afers Institucionals.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any