Els kurds, a punt de recuperar tot Kobane

  • Les Unitats de Protecció Popular (YPG) han recuperat el 90% de la ciutat i alguns pobles del voltant

VilaWeb
Redacció
26.01.2015 - 10:41

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les Unitats de Protecció Popular (YPG), liderades per Mahmoud Barkhadan han recuperat el 90% de Kobane. Kobane és una de les ciutats més grans de la regió kurda a la frontera amb Turquia i ha estat controlada per l’Estat Islàmic des del passat setembre. La recuperació de la ciutat, és, segons el líder dels Kurds sirians Saleh Muslin Mohammad ‘el principal objectiu de les forces kurdes contra l’Estat Islàmic’.

Les forces d’YPG han recuperat terreny al barri de Kani Erban, a la zona de Tishreen School i a Maqtalah, prenent, així, gairebé el control total de la ciutat. També han aconseguit el control del principal punt d’entrada a Kobane, situat a la carretera que va cap a Alep i dominen el turó de Mishtenur. Així, els militants de l’Estat Islàmic han hagut de retrocedir per la zona est de Kobane. Tal i com avança la situació, els combatents d’YPG, amb el suport de batallons rebels, podrien prendre el poble de Mamid, al sud-oest de la ciutat.

Per la seva banda, l’Estat Islàmic ha enviat un batalló d’uns 140 membres, la majoria d’aquests menors d’edat i que fa poc temps que es van unir als camps d’entrenament de batallons islàmics, als fronts de batalla a la ciutat de Kobane. Els Kurds, però, tenen el suport dels atacs aeris massius de la coalició liderada pels Estats Units, que ha fet retrocedir les forces de l’Estat Islàmic.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any