La policia escorcolla el Palau de les Arts de València

  • Dos detinguts en l'operació, que investiga presumptes irregularitats en el cobrament de comissions

VilaWeb
ACN
20.01.2015 - 12:02

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La policia judicial escorcolla les dependències del Palau de les Arts de València, en una operació que forma part d’una investigació de la fiscalia anticorrupció per presumptes irregularitats de gestió de l’ens. Hi ha dos detinguts. Els policies hi han arribat a dos quarts de deu del matí i n’han desallotjat els treballadors. Tot seguit han començat a cercar documentació relacionada amb la investigació judicial. La denúncia surt d’un ex-treballador del Palau de les Arts i d’un informe de la intervenció de la Generalitat Valenciana per presumpte desviament de fons públics. Les irregularitats apunten al cobrament de comissions per part de la intendent Helga Schimdt.

La Generalitat va admetre fa uns quants dies ‘irregularitats’ en la gestió del Palau de les Arts, arran de la publicació d’unes informacions sobre el presumpte cobrament d’aquestes comissions.

La informació, avançada pel diari El Mundo, parlava de comissions que anaven d’un 10% a un 30% per cercar patrocinis, i d’un total d’uns 508.000 euros cobrats a través de dues empreses seves.

La sots-secretària de Cultura, Julia Climent, va admetre les ‘irregularitats’, i va dir que no tenia prou informació per a assegurar que fos delicte, però va dir que estudiarien aquests fets i que es treballava per corregir-los. Va afegir que els informes de la intervenció de la Generalitat corresponien als anys 2012 i anteriors, i que aquestes irregularitats havien estat corregides.

Passades les 18.00, la intendent del Palau de les Arts de València, Helga Schmidt, ha sortit de les dependències del recinte operístic dins un automòbil de la policia sense distintius. Schmidt havia arribat unes cinc hores abans també dins un vehicle policíac per ser present a l’escorcoll de la fiscalia.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any