El TSJC decideix sobre les querelles contra el 9-N

  • Haurà de dir si admet a tràmit les denúncies contra Mas, Ortega, Rigau i membres del parlament

VilaWeb
ACN
22.12.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) es reuneix avui per decidir sobre l’admissió a tràmit de les set querelles i les vint-i-cinc denúncies interposades contra el president de la Generalitat, Artur Mas, la vice-presidenta, Joan Ortega, la consellera Irene Rigau i membres del parlament per l’organització de la votació del 9-N i les inculpacions posteriors. El tribunal explica que qui decidirà sobre l’admissió a tràmit serà la sala civil i penal en ple, formada per sis magistrats, entre els quals el president del TSJC, Miguel Ángel Gimeno, per tal d’evitar ‘decisions que podrien ser contradictòries’ si s’abordessin separadament.

Totes les denúncies i querelles, inclosa la de la fiscalia, s’havien anat repartint entre els magistrats perquè decidissin si s’admetien a tràmit o no. En tots els casos, excepte en la querella de la fiscalia, es va demanar al ministeri públic que prengués posició, però la fiscalia volia esperar la decisió del TSJC sobre la seva querella. Per superar aquesta espera i evitar decisions divergents en casos similars, Gimeno ha decidit que la sala sencera decideixi sobre l’admissió a tràmit o no de totes les denúncies i querelles.

Per això mateix, el TSJC també ha requerit a la fiscalia que posés a disposició de la sala tots els expedients que li havia enviat per a pronunciar-s’hi, tant si són complimentats com si no.

La sala podria decidir avui mateix o bé més endavant, segons les posicions que hi hagi entre els magistrats. A més, de moment no se sap quins resoldran els possibles recursos que s’interposin contra la decisió que prengui la sala.

Més informació:

La fiscalia espanyola presenta la querella contra Mas per quatre delictes

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any