Presó sense fiança per a set dels onze detinguts de l’operació Pandora

  • Els atribueixen atemptats amb artefactes explosius, sense precisar quins

VilaWeb
ACN
18.12.2014 - 20:42

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El jutge de l’audiència espanyola Javier Gómez Bermúdez ha ordenat l’ingrés a la presó sense fiança de set dels onze detinguts dimarts en l’Operació Pandora. Els altres quatre han estat posats en llibertat amb l’obligació de comunicar el seu domicili i presentar-se setmanalment al jutjat.

El jutge els atribueix delictes de constitució, promoció, direcció i pertinença a organització terrorista, amb delictes de tinença i dipòsit d’explosius i de danys i estralls amb finalitat terrorista. A un dels detinguts li atribueix, a més, un delicte de falsedat en document oficial.

En la interlocutòria, Gómez Bermúdez diu que de la investigació sobre els Grups Anarquistes Coordinats (GAC), se n’extreu que els seus membres podrien ser suposats autors de diversos atemptats amb artefactes explosius de fabricació artesanal en tot l’estat espanyol.

Segons el jutge, a l’escorcoll del domicili de Madrid d’un dels detinguts es va trobar un arxiu amb un esquema del funcionament un paquet bomba, a més de matxets, punys americans, navalles de doble fulla, boles de golf i bengales de mà i de vaixell. El document també diu que hi havia elements pirotècnics i instruments utilitzats habitualment per confeccionar artefactes casolans.

L’operatiu de dimarts

Els mossos d’esquadra van detenir dimarts deu persones després d’un gran desplegament en unes quantes ciutats del Principat. Hi hagué vuit detinguts a Barcelona –entre els quals un bomber–, un a Sabadell i un a Manresa; així mateix, també es va fer una detenció a Madrid.

L’operació, dins el cas Pandora, és coordinada pel jutge Javier Gómez Bermúdez, de l’Audiència espanyola, que diu que va adreçada a lluitar contra el ‘terrorisme anarquista’. Segons la policia als detinguts els atribueixen atemptats amb artefactes explosius, però no precisen quins.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any