Concentracions de suport als anarquistes detinguts

  • La manifestació a Barcelona contra l'operació de l'Audiència espanyola ha acabat amb alguns aldarulls

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
16.12.2014 - 19:17

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’operació que s’ha fet avui a Catalunya ordenada per l’Audiència espanyola pel cas Pandora, per ordre del jutge Javier Gómez Bermúdez, contra grups anarquistes té una resposta en forma de concentracions aquest vespre a diverses ciutats del país.

La concentració més nombrosa s’ha fet a Barcelona, amb més de dos mil de participants. Ha començat a les set del vespre a la plaça del Diamant, a Gràcia. Després, la manifestació ha pujat pel carrer Gran de Gràcia i ha arribat fins a la plaça Lesseps. Un cop allà ha girat a la dreta per Travessera de Dalt i ha continuat fins a l’altura de la Casa de la Muntanya.

Després, els manifestants han girat a la dreta i han tornat cap al barri de Gràcia. Poc abans de les nou de la nit baixava pel carrer Bailèn. En cap moment han parat els crits i les consignes contra el sistema capitalista i a favor de l’alliberament dels detinguts.

Cap a dos quarts de deu la manifestació s’ha dispersat i hi ha hagut alguns aldarulls. S’ha calat foc a alguns contenidors i els Mossos han tallat el carrer Còrsega.

La manifestació s’ha desfet passades les nou de la nit. Ha passat després que a la cruïlla del carrer Còrsega amb Pau Claris els manifestants hagin trobat un cordó policíac que custodiava la seu de CDC. La policia no ha deixat passar la gent que protestava i hi ha hagut llançament d’objectes contra el cordó policíac. La policia ha alertat del fet i ha advertit que actuaria, moment en què la manifestació s’ha desfet. Aleshores ha començat un episodi d’aldarulls amb crema de contenidors i vandalisme contra un parell de seus d’entitats bancàries protagonitzat per alguns manifestants.

Entre més poblacions, a València també s’hi han concentrat més d’un centenar de persones en suport als anarquistes detinguts.

L’operació

Els mossos d’esquadra han començat a quarts de cinc de la matinada un gran desplegament policíac en diversos indrets de Catalunya, entre els quals l’anomenada Kasa de la Muntanya del barri de la Salut de Barcelona. Hi ha hagut deu detinguts: vuit a Barcelona –entre els quals un bomber–, un a Sabadell i un a Manresa; també hi ha hagut, dins d’aquesta mateixa operació, una onzena detenció a Madrid.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any