Qui és Man Haron Monis, l’autor del segrest de Sydney?

  • Un home problemàtic i amb antecedents que va fugir de l'Iran

VilaWeb
Redacció
15.12.2014 - 17:55

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’autor del segrest de més d’una desena d’ostatges a la cafeteria Lindt de Sydney era Man Haron Monis, un refugiat iranià d’uns cinquanta anys, condemnat per un seguit de delictes violents, que ara es trobava en llibertat sense fiança. Era prou conegut de la policia australiana, d’ençà que va enviar cartes amenaçadores a familiars de soldats australians morts.

Per la tramesa d’aquelles cartes va ser condemnat a tres-centes hores de serveis comunitaris. Deia que era la seva manera de persuadir les famílies perquè s’oposessin a l’enviament de tropes a l’Afganistan. Actualment, era condemnat per uns altres càrrecs: el novembre del 2013 va ser acusat de còmplice en l’assassinat de la seva ex-dona, que fou apunyalada i cremada viva. Enguany fou acusat d’agressió sexual a una dona a Sydney el 2012, durant els anys en què oferia els serveis d’astrologia, numerologia, meditació i màgia negra. Arran d’aquella denúncia es van acabar presentant una quarantena més de denúncies de més pacients contra ell.

En una entrevista a ABC News, l’advocat de Monis, Manni Conditsis, va declarar que era ‘una figura solitària’ i que la seva ideologia era tan forta que li podia fer perdre de vista el sentit comú i l’objectivitat.

El nom de Man Haron Monis, o xeic Haron, el va adoptar el 1996, quan es va haver traslladat a Austràlia, on va aconseguir asil polític. Fins aleshores, havia viscut a l’Iran amb el nom de Manteghi Boujerdi.

Vegeu aquest vídeo de Sky News sobre Man Haron Monis:

Notícies relacionades:

Banderes amb la xahada

La policia assalta la cafeteria segrestada de Sydney

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any