TERTÚLIA PROSCRITA

El segrest a la cafeteria de Sydney deixa tres morts

  • També hi ha hagut quatre ferits, enmig de trets i explosions

VilaWeb
Redacció
15.12.2014 - 19:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La policia australiana ha confirmat que l’operació de rescat del segrest d’una cafeteria de Sydney havia deixat tres morts: dos ostatges —una dona de 38 anys i un home de 34— i el segrestador. A més, quatre persones han resultat ferides.

Quan la policia ha entrat a la cafeteria, de seguida s’han sentit un seguit d’explosions i trets, i n’han sortit uns quants ostatges ferits. Poques hores abans, a primera hora del matí, hora nostra, ja n’havien eixit algunes cambreres.

El segrestador ha estat identificat: Man Haron Monis, un asilat polític iranià condemnat per tot de delictes violents, que ara es trobava en llibertat sota fiança. El seu ex-advocat ha dit que era un home que actuava sol.

Vídeo del moment en què la policia ha entrat a l’edifici:

Ací podeu veure l’emissió en directe d’ABC News Austràlia:

L’home armat havia obligat els clients de la cafeteria a posar-se d’esquena a les finestres i a aguantar una bandera negra amb la xahada. De primer, semblava que era la bandera de l’ISIS però s’ha confirmat que no.

El segrestador ha trucat a una emissora de ràdio de la ciutat per dir que hi havia artefactes repartits per la ciutat i que podia fer-los esclatar. Uns quants edificis, entre els quals l’Òpera, han estat evacuats. El primer ministre australià, Tony Abbott, ha dit que el segrestador tenia motivacions polítiques i s’ha mostrat convençut que el problema es podria resoldre bé.

Al cap d’una estona, tres dels retinguts han pogut sortir del bar. I, passada una hora, n’han sortit dos més. La policia havia establert contacte amb el segrestador i havia començat la negociació. Més tard han anat sortint més ostatges, fins que la policia ha entrat per la força, amb trets i explosions, dins de la cafeteria.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any