Nova normativa europea, que afecta a la carta dels restaurants

  • Ahir dissabte va entrar en vigor una nova normativa europea, que obliga als restauradors a posar en el menú o a la carta, la llista precisa dels ingredients, per facilitar als consumidors el control precís de les seues possibles al·lèrgies ...>>
    Dm. 14 de desembre del 2014

VilaWeb
Redacció
14.12.2014 - 11:25

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquesta normativa no agrada gens ni mica als restauradors, ja que consideren que posar davant cada plat, sobre la carta, les substàncies al·lergògens és simplement impossible i pensen que aquesta obligació no té simplement cap sentit. El nou reglament europeu, que va entrar en vigor ahir dissabte, provoca la irritació dels professionals de la restauració que  pensen que aquesta és un nou entrebanc suplementari .

Per contra els consumidors es feliciten d’aquesta nova mesura obligatòria. Carole Delga, la secretària d’Estat pel Comerç del govern francès, ha tranquil·litzat els restauradors afirmant que no estan de cap manera obligats a etiquetar cada plat. Però per ara, ni els restauradors, ni els poders públics no semblen haver pres la mesura de la dificultat d’aplicació d’aquesta directriu europea.

Els decrets d’aplicacions no han aparegut encara al  Journal Officiel, o sigui que la llei no estàç del tot en vigor.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any