La Festivitas Bestiarum cerca el reconeixement del Dia Europeu del Bestiari Festiu

  • L’Agrupació de Bestiari Festiu i Popular de Catalunya organitza una festa al Born on hi participaran peces vingudes de tot Catalunya

VilaWeb
Redacció
29.11.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Per tal de reivindicar el 24 de novembre com a Dia Europeu del Bestiari, l’Agrupació de Bestiari Festiu i Popular de Catalunya ha organitzat avui una gran festa al Born Centre Cultural. Hi haurà una desena de peces vingudes de tot el país, s’hi lliuraran els premis Best a persones i entitats vinculades al món de la cultura popular i es presentarà la figura de l’Ambaixador del Bestiari Festiu. L’acte, que serà conduit pel periodista Xavier Grasset, comptarà amb la presència del conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i d’un grup d’eurodiputats catalans que han volgut donar-hi suport.

Les activitats començaran a les 10.00 amb una exposició de les figures participants:l’Àliga de Barcelona, el Lleó de Barcelona, la Mulassa de Barcelona, el Garot de l’Arboç, la Víbria Jove d’Igualada, el Mamut Venux de Sant Vicenç dels Horts, la Godra de Caldes de Montbui, el Drac de Reus, el Drac Rubricatus de Sant Boi de Llobregat i el Borinot de Foc del Vendrell. Durant el dia s’aniran tornant per ballar a la plaça Comercial, situada a l’exterior del mercat.

Però la Nit del Bestiari Festiu pròpiament dita començarà a les 18.30 amb l’acte de reivindicació pel reconeixement del Dia Europeu del Bestiari Festiu, amb la lectura d’un manifest. A la segona part de l’acte es nomenarà el periodista Jordi Margarit com a Ambaixador del Bestiari Festiu d’enguany i es lliuraran els reconeixements. Per un costat es guardonaran personatges, entitats, empreses i mitjans de comunicació que han treballat per difondre el patrimoni festiu. I per un altre es premiaran les iniciatives més innovadores, solidàries, estratègiques i tradicionals de les entitats dedicades al bestiari.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any