El Micalet celebra la Setmana Cultural dels Premis Miquelet 2014

  • Hi ha actes programats cada dia i dissabte es farà l'entrega dels premis d'Honor a l'Assemblea de Veïns de Benimaclet i Lluís Miquel Campos

VilaWeb
Redacció
26.11.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Societat Coral el Micalet celebra aquests dies la Setmana Cultural dels Premis Miquelet 2014. Enguany es recuperen figures històriques com Joan Roís de Corella o el general Basset i s’analitzen també qüestions d’actualitat, com l’espoli econòmic o la persecució lingüística al País Valencià.  

La Setmana Cultural compta amb diverses conferències cada dia fins dissabte, quan es lliuraran el premis de teatre, assaig i investigació filològica. També els Miquelet d’Honor, que aquest any, a nivell col·lectiu, el rebrà l’Assemblea de Veïns de Benimaclet. L’associació té els seus orígens en el Benimaclet de fa prop de 130 anys, abans de néixer València i, a hores d’ara, és un dels barris més vius de la ciutat. Una font de moviments ciutadans que treballa ‘des d’una òptica nacional, de Països Catalans’, explica el president del Micalet, Tonetxo Pardiñas, que explica que el Micalet ‘vol reconèixer la tasca nacional i de país que desenvolupen les entitats que premien’.

Per la seva banda, el cantant i productor musical Lluís Miquel Campos rebrà el Miquelet d’Honor individual. ‘Volem lloar no només la seva tasca com a cantant, sinó la feina de promoció que ha fet al llarg de tota una vida, a nivell audiovisual i de gravació a nous grups emergents; volem premiar la constància i el treball per a la cultura del país’.

Això, però, serà dissabte. Fins aleshores hi ha conferències diàries a la sala el Micalet. Avui a les 19.30, Pau Caparrós, sociòleg i professor del Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, articularà una conferència sobre l’espoli fiscal i crisi econòmica i els seusriscos per a la societat de benestar. 

Demà dijous, també a les 19.30, el director del Museu d’Història de Catalunya, Agustí Alcoverro, oferirà una conferència sobre el general Basset i els defensors valencians de la Barcelona de 1714. I divendres la periodista Amàlia Garrigós oferirà la conferència que clou els actes de la Setmana Cultural dels Premis Miquelet 2014, ‘Tancats per la llengua: radiografia del català a l’ensenyament i als mitjans de comunicació públics’. 

Finalment, dissabte a les 21.00 es lliuraran els premis Micalet de Teatre, l’Enric Soler i Godes d’experiències pedagògiques a l’escola i el Joan Coromines d’investigació filològica, històrica o cultural. També els Miquelets d’Honor, que enguany són per al músic Lluís Miquel Campos, guardonat amb el Miquelet d’Honor individual; i per a l’Assemblea de Veïns de Benimaclet, amb el Miquelet d’Honor col·lectiu.

Tant les conferències de la Setmana Cultural com l’entrega de premis són actes oberts i gratuïts per a tothom. Després del lliurament dels guardons hi haurà un sopar també obert a tothom, que requereix la compra de tiquets que podeu trobar ací. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any