Mas acusa l’estat espanyol de ‘menysprear i amenaçar Catalunya’

  • 'Per què no podem votar? Hem de fer aquesta pregunta més enllà de les nostres fronteres', diu en un diari portuguès

VilaWeb
ACN
24.11.2014 - 19:49

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha acusat el govern espanyol de ‘menysprear i amenaçar Catalunya’ en un article que publica el diari portuguès ‘Público’. Mas lamenta l’actitud del govern espanyol i es pregunta per què els catalans no poden votar en un referèndum vinculant, com a Escòcia o al Quebec. Però a més ho trasllada a l’exterior. ‘Som ciutadans de segona classe? Per respecte als valors democràtics que compartim amb la resta d’Europa, crec que hem arribat al punt en què hem de fer aquesta pregunta més enllà de les nostres fronteres i més enllà del punt en què aquest ‘és un assumpte intern d’Espanya”, ha defensat.

Mas explica als lectors portuguesos que el 9-N va tenir una participació similar a unes eleccions europees ‘tot i la clara oposició’ del govern espanyol, i posa en èmfasi que fins i tot hi va haver un ‘atac cibernètic professional amb clares intencions polítiques i també per posar en risc els serveis bàsics prestats als ciutadans per part de la Generalitat’. Segons ell, l’executiu de l’Estat va intentar ‘per tots els mitjans possibles espantar els ciutadans a través d’amenaces legals’.

La pregunta que cal fer ara, a parer del president de la Generalitat, és ‘per què no poden els catalans votar en un referèndum legal, com els d’Escòcia i el Quebec’, i creu que aquesta pregunta toca ja traslladar-la més enllà de les fronteres catalanes i espanyoles. ‘Per què no poden votar els catalans? No estem demanant per donar suport al ‘sí’ o ‘no’, sinó només que el nostre dret al vot sigui reconegut’, ha reivindicat.

El president català s’ha queixat que en lloc de tenir un executiu espanyol que faci campanya encara que sigui pel ‘no’ en un referèndum com el d’Escòcia, el govern de Mariano Rajoy ‘menysprea i amenaça Catalunya’, i diu que el 9-N va ser una ‘farsa inútil i antidemocràtica’.

‘No volem fer mal a ningú, i menys als nostres veïns espanyols. Però Catalunya mereix una resposta i aquesta resposta sigui en forma d’una papereta i una urna’, ha conclòs.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any