Els artistes catalans tornen al prestigiós Festival de Huddersfield de música contemporània

  • L'esdeveniment és un referent internacional en el seu camp · El festival tindrà presència a Barcelona en col·laboració amb l'Auditori i el British Council

VilaWeb
Redacció
22.11.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Festival de Música Contemporània de Huddersfield, que va començar ahir a Anglaterra, compta amb la presència de diversos compositors catalans, gràcies a un acord amb l’Institut Ramon Llull. El festival és un referent internacional de la música contemporània i experimental i té l’objectiu de fomentar l’intercanvi de creacions entre artistes de diferents països. Per aquest motiu, el festival, que acaba el 30 de novembre, també tindrà presència a Barcelona, en col·laboració amb l’Auditori i el British Council. Lluis Codera , Ferran Fages i Josep Sanz Quintana i Agustí Fernández són alguns dels artistes catalans que formen part del cartell d’aquest any.

L’ensemble ‘Crossing Lines’, que lidera Lluis Codera, es presenta avui i inclou dues estrenes mundials preparades per a l’ocasió. Ferran Fages també oferirà una altra estrena mundial, ‘Filament’, encarregada pel mateix festival. L’agenda la tancaran Luis Codera Puzo, que estrenarà al Regne Unit el seu treball ‘π’, fortament influenciat pel free jazz i el noise, mentre que Josep Sanz Quintana presentarà ‘Triphonie’ i Alistar Zaldua interpretarà ‘Contrejours’. Finalment, Kathryn Schulmeister interpretarà dues peces de Joan Arnau Pàmies i s’oferirà, també, un concert de piano i saxo de la mà d’Agustí Fernández i Peter Evans.

El Huddersfield Contemporary Music Festival és el festival més important del Regne Unit dedicat a la música contemporània i experimental. Fa 37 anys que programa concerts, multimèdia, actuacions, conferències i projeccions sobre música contemporània. L’objectiu del festival és oferir una plataforma internacional perquè els artistes que hi participin puguin accedir a nous públics i es fomenti l’intercanvi de creacions entre els diferents països.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any