Òmnium dóna suport a Mas, Ortega i Rigau per la querella sobre el 9-N

  • L'entitat reclama al govern espanyol que afronti políticament el problema amb Catalunya 'sense escudar-se en l'àmbit judicial'

VilaWeb
Núria Ventura
20.11.2014 - 21:29

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Òmnium Cultural ha volgut mostrar públicament el seu suport al president del Govern, Artur Mas, la vicepresidenta, Joana Ortega, i la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, davant la querella que té preparada la Fiscalia pel 9-N, ‘que no té fonament jurídic i respon clarament a una intencionalitat política’. En un comunicat, l’entitat també s’ha solidaritzat a la resta de partits i institucions que han assumit com a pròpia ‘l’autoinculpació’ per uns fets que ‘en absolut considerem que siguin constitutius de delicte’ i reitera la necessitat que el govern espanyol afronti políticament l’actual situació amb Catalunya ‘sense escudar-se en l’àmbit judicial’.

Òmnium Cultural explica que el procés participatiu del 9 de novembre va respondre al mandat democràtic i al clam majoritari de la societat catalana per exercir el dret a decidir el futur polític. L’entitat afegeix que el 9-N més de 2 milions de persones van expressar democràticament a les urnes el desig d’un futur i d’un país millor i que es va dur a terme ‘pacíficament, amb serenitat i, per descomptat, sense cometre cap delicte’ tot i les traves que va imposar el govern espanyol, subratlla.



En aquest sentit, Òmnium assegura que la querella de la Fiscalia ‘no té fonament jurídic i respon clarament a una intencionalitat política’ i per això, reiteren la necessitat que el govern espanyol afronti políticament l’actual situació amb Catalunya ‘sense escudar-se en l’àmbit judicial’. ‘Ens trobem davant d’un repte polític de gran importància i considerem que l’única sortida és donar veu al poble de Catalunya’, assenyala l’entitat. 


Òmnium, que assumeix també plenament ‘l’autoinculpació’ per un dels actes polítics i simbòlics ‘més rellevants que han tingut lloc al nostre país i en la nostra història recent’, assegura que seguirà treballant perquè el país pugui expressar-se lliurament a les urnes i ‘pugui esdevenir un Estat independent ben aviat, pacíficament i democràticament’.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any