Jaume Matas obté el tercer grau tres mesos després

  • L'ex-president balear abandona la presó de Segovia en haver accedit al tercer grau penitenciari

VilaWeb
ACN
31.10.2014 - 19:35

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex-president de les Illes i ex-ministre del PP Jaume Matas ha abandonat aquesta tarda la presó de Segovia on complia els nou mesos d’internament a què va ser condemnat pel cas Palma Arena. Institucions Penitenciàries li ha concedit el tercer grau, fet que implica que només haurà de dormir al Centre d’Inserció Social de Segovia. Fonts d’aquest organisme apunten que la mesura de gràcia s’ha adoptat en base al bon comportament de Matas i al fet que tan sols havia complert un terç de la condemna, entre altres.

La mesura ha estat adoptada per la Secretaria General d’Institucions Penitenciaries en aplicació de l’article 31.1 del Reglament Penitenciari, que fiu que la competència exclusiva per classificar grau i destinació de qualsevol intern és del centre.

En concret, ha resolt classificar a Jaume Matas en tercer grau de tractament. Implica que Matas podrà acabar de complir la condemna en règim obert, de manera que només haurà d’anar a dormir al Centre d’Inserció de Segovia i previsiblement també podrà passar les nits del cap de setmana a casa.

Segons aquesta institució, ha tingut en compte per prendre la decisió que és la primera vegada que ha rebut una condemna, l’escassa duració de la pena -9 mesos-, el fet que n’ha complert més de la tercera part, la bona conducta, la presentació voluntària del centre i la possibilitat d’activitat laboral a l’exterior.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any