Espadaler diu a l’estat espanyol que no cal que enviï policies pel 9-N

  • El conseller diu que els mossos 'compliran i faran complir la llei'

VilaWeb
ACN
31.10.2014 - 13:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, ha avisat l’estat espanyol que els Mossos d’Esquadra són ‘la policia integral’ de Catalunya i, per això, demana que no enviïn altres cossos policials o agents de cara al proper 9-N. El conseller ha llançat aquesta alerta per ‘si hi ha temptatives’ per part del govern espanyol. ‘Tenim la plena competència, l’exercim i l’exercirem amb tota normalitat’, ha subratllat. Segons el cap d’Interior, els agents són els ‘responsables de l’ordre públic’ i faran allò que se’ls ha encomanat i que, segons Espadaler, és ‘la seva raó de ser’.

El conseller ha garantit que els mossos ‘compliran i faran complir la llei’ durant la consulta. ‘El govern no els posarà en la tessitura d’haver de triar entre fer complir la llei o fer una altra cosa que suposadament faci el Govern’, ha argumentat.

Espadaler ha fet aquestes declaracions abans que el consell de ministres hagi impugnat el 9-N. Segons el conseller, haver-ho fet ‘és una errafa perquè és un simple procés participatiu’. ‘El govern prendrà les decisions necessàries per donar sortida a la voluntat d’expressar-se de la ciutadania’, ha assegurat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any