Un jove substitueix l’estelada mutilada pels militars a Sant Pere de Rodes

  • Els militars s'havien atansat al castell de Sant Salvador de Verdera

VilaWeb
Redacció
29.10.2014 - 17:26

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Uns militars espanyols que feien maniobres per la zona de Sant Pere de Rodes, al cap de Creus, han provat d’arrencar avui al matí una estelada que hi havia al castell de Sant Salvador de Verdera. Segons testimonis presencials, no han pogut arrencar-la del tot i l’han estripada.

Els fets han passat al matí, quan un grup de quaranta militars espanyols ha pujat al castell de Sant Salvador de Verdera.

Ací podeu veure com ha quedat l’estelada després del pas dels soldats:

Poques hores després, un jove s’ha enfilat al pal d’on havia estat arrencada la bandera per col·locar-n’hi una de nova. El noi, que ha actuat tot sol, ha penjat una estelada més petita, tot esperant que aquest cap de setmana substitueixin la que ha estat estripada.

Segons que han explicat els testimonis dels fets, els militars no han acabat d’arrencar l’estelada perquè s’han adonat que els treballadors del monestir els observaven.

L’exèrcit demana disculpes

El batlle del Port de la Selva, Josep Maria Cervera, ha fet públiques les disculpes de l’exèrcit a través de dues piulades al seu compte de Twitter. A la primera es pot llegir que ha rebut la disculpa del comandament de l’exèrcit i que l’acció s’ha atribuït ‘a un soldat, no pas al col·lectiu’. A la segona, Cervera assegura que el comandament li ha demanat que fes extensiva la disculpa ‘a tot aquell qui s’hagi sentit ofès’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any