Nit d’albaes i portes obertes a les cases del Cabanyal

  • La plataforma Salvem el Cabanyal organitza unes jornades culturals per difondre la realitat del barri

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
25.10.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La plataforma Salvem el Cabanyal ja fa setze anys que lluita per la preservació del barri marítim de València i no només ho fa des de l’activisme social sinó que també duu a terme activitats culturals. Fins el 2 de novembre es fa en diverses cases del barri – les més afectades pel pla urbanístic- una jornada de portes obertes. El tema d’enguany és ‘L’art de resistir’ i resumeix dues de les característiques del treball de la plataforma: la voluntat de resistència durant un llarg període de temps i la manera imaginativa que s’ha expressat la lluita.

Entre totes les activitats que s’hi organitzen, avui al vespre es fa una nit d’albaes en diferents punts del barri. Hi participarà la versadora Maria Fullana i acompanyada d’un nombrós grup de cantaors: Pilar Sifre, Jacint Hernández, Paquita la del Pedralvi, El Negre, Christian Penalba, Jonatan Penalba, Tatiana Prades i Isabel Cifres entre més. L’acompanyament musical anirà a càrrec de la colla Buf-Ali i el recorregut partirà a les 20.30 des de l’Escorxador del carrer de Sant Pere.

Demà, diumenge, es podrà participar en una visita guiada per les cases més afectades pel projecte de reubanització. L’itinerari recorre una quinzena d’habitatges amb exposicions de tota mena que expliquen la història d’aquests anys de lluita veïnal i donen relleu al patrimoni arquitectònic i social del barri. Es projecten documentals, hi ha exposicions de fotografies antigues, s’explica el llarg procés jurídic…A més, les portes obertes també volen denunciar la degradació que el barri pateix.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any