Mas no participarà en la campanya de CDC pel doble sí

  • Sí que participarà en actes del govern de crida a la participació

VilaWeb
ACN
23.10.2014 - 21:49

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat, Artur Mas, no participarà en la campanya de CDC pel doble sí, però sí que ho farà en actes del govern de crida a la participació el 9-N. ‘El president mantindrà una posició institucional com a president de Catalunya, però això no vol dir que no intervingui en la crida a la màxima participació en diversos actes que es preparen des del govern’, ha dit la portaveu de CDC, Mercè Conesa. La convergent, que ha celebrat que s’estigui recomponent la unitat dels partits, ha confirmat que s’està estudiant una acció conjunta de partits i entitats que tingui com a objectiu denunciar el govern espanyol davant de la UE per no permetre la consulta.

CDC mobilitzarà els seus pesos pesants per fer campanya de cara al 9-N però reservarà la figura del president de la Generalitat per fer crides a la participació. Mas, per tant, no participarà en actes de partit, però sí en aquells que s’organitzin des del govern.

Conesa ho ha explicat després de la reunió del comitè de direcció de CDC, que s’ha reunit aquesta tarda, segons ha dit, per coordinar la campanya del 9-N entre el partit i el govern. L’acció més destacada es produirà el dia 8 de novembre, quan s’instal·laran 800 paradetes per tot Catalunya.

En preguntar-li sobre la reunió de dimecres entre Mas i Oriol Junqueras, la portaveu de CDC l’ha considerada positiva i ha constatat que això és una mostra que s’està recomponent la unitat. També contribuirà, ha dit, la trobada del Pacte Nacional per al Dret de Decidir de demà al Parlament.

Precisament, Conesa ha confirmat que s’està estudiant fer algun tipus d’acció conjunta per denunciar el govern espanyol davant de la UE per no permetre la consulta. La convergent ha apuntat que és una qüestió que està sobre la taula i que seria positiu que tingués el suport de partits i entitats. Ara bé, ha indicat que traduir això en una recollida de signatures el 9-N encara no està decidit, i ha avisat que això podria generar ‘col·lapse’. ‘El que prioritzaríem és el vot, però sí que veiem positiu que hi hagi altres sistemes per facilitar que els ciutadans facin saber la seva queixa’, ha assenyalat.

Conesa, que ha dit que CDC no vol marcar-se un percentatge de participació per al 9-N, ha evitat valorar la imputació d’Oleguer Pujol perquè ‘no és una qüestió del partit’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any