Castellví de Rosanes, Sant Cugat de Sesgarrigues i Almatret també oferiran punts de votació pel 9-N

  • Governació ha admès les sol·licituds dels tres municipis tot i haver estat presentades fora de termini

VilaWeb
ACN
22.10.2014 - 20:02

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Finalment seran sis els municipis catalans que no tindran punts de votació el 9-N. Inicialment eren nou, dels quals quatre havien ofert espais però fora de termini. Ara, el Departament de Governació ha decidit fer marxa enrere en tres dels casos, concretament en el de Castellví de Rosanes (Baix Llobregat), Sant Cugat de Sesgarrigues (Alt Penedès) i Almatret (Segrià). En canvi, no s’ha acceptat l’oferiment del quart municipi que també s’havia presentat fora de termini, el de Vespella de Gaià (Tarragonès). D’aquesta manera es podrà votar en 941 dels 947 municipis catalans.

L’ajuntament de Vespella de Gaià ha publicat un comunicat a través de la seva pàgina web en què diu que tot plegat s’ha d’atribuir a un ‘malentès’ i assegura que l’Ajuntament ‘mai ha negat la col·laboració i que està i sempre ha estat totalment disposat a col·laborar amb la cessió d’un local i amb tot el que calgui perquè es pugui realitzar el procés amb normalitat’.

Pel que fa als cinc municipis restants, tres són de la Vall d’Aran, Arres, Bausen i Canejan. Segons el secretari general de Convergència Democràtica Aranesa, Àlex Moga, es tracta de municipis petits amb manca d’infraestructures que per qüestions logístiques és més viable que els seus veïns vagin a votar a la localitat més pròxima. Moga ha afegit que es dissenyarà un pla de mobilitat perquè cap veí es quedi sense votar.

Finalment, Pontons (Alt Penedès) i Horta de Sant Joan (Terra Alta) mantenen que no volen cedir cap espai pel 9-N. Ambdós municipis estan governats per membres del PP.

L’alcalde d’Horta de Sant Joan, José Antolí, ha declarat a l’ACN que la Generalitat té locals al poble com el parc de bombers i pisos de protecció oficial. En aquest sentit, ha defensat que el Govern, si vol, pot organitzar un punt de votació al municipi sense la col·laboració de l’Ajuntament.

L’ANC d’Horta de Sant Joan decidirà si fa protestes

La secció local de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) d’Horta de Sant Joan (Terra Alta) ha convocat una assemblea per aquest divendres per decidir si fa accions reivindicatives contra la decisió de nou ubicar cap punt de votació al municipi, després que l’alcalde José Antolí, del PP, no hagi cedit cap local a la Generalitat. Des de l’ANC es demana als partits pro-consulta que es posicionin a favor de les nou poblacions que no podran participar del procés ‘amb normalitat’ als seus municipis, i assegura que la situació encara és “reconduïble” si hi ha voluntat política. L’ANC demana també al Govern que informi als veïns del poble d’on hauran d’anar a votar i que faciliti el seu desplaçament.

El comunicat que l’assemblea d’Horta de Sant Joan ha distribuït a través de les xarxes socials ha arribat poc després que el delegat del govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, avancés a l’ACN que els veïns d’aquest municipi de la Terra Alta que vulguin votar hauran de fer-ho a l’institut de Gandesa. En tot cas, la Generalitat està estudiant, juntament amb el Consell Comarcal de la Terra Alta, la possibilitat de posar transport públic per facilitar el desplaçament de la gent. Els detalls es coneixeran en els pròxims dies.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any