Aena shekhikhi! Que parleu dothraki?

  • Us oferim tot de recursos en línia per a aprendre aquesta llengua inventada de la sèrie 'Game of Thrones'

VilaWeb
Redacció
22.10.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Si sou seguidors de la sèrie Game of Thrones, la paraula ‘dothraki’ no us semblarà gens estranya. És el nom de la llengua del poble del mateix nom, al sud de la mar Dothraki. És una llengua fictícia, ideada inicialment pel novel·lista George R. R. Martin i desenvolupada posteriorment per David J. Peterson, membre de la Societat per la Creació d’Idiomes i contractat per la cadena HBO per a escriure els diàlegs en dothraki de la famosa sèrie televisiva.

Per a desenvolupar el dothraki, Peterson es va inspirar en la descripció de George R. R. Martin de la llengua i en idiomes com l’estonià, l’inuktitut, el rus, el swahili i el turc.

La llengua dothraki, com molts altres idiomes inventats per a sèries de llibres i films de ficció, disposa de legions de seguidors que comparteixen coneixements a internet.

A Dothraki.org, per exemple, els fans d’aquesta llengua apleguen tot de recursos sobre el dothraki i també sobre el valyrian.

A Dothraki.com, també n’hi ha molta informació. Especialment en forma de manuals d’aprenentatge d’aquesta llengua, escrits i coordinats pel mateix Peterson: en format llibre i CD, com a cursos i, fins i tot, en format aplicació per a iOS.

I a YouTube es pot trobar un canal específicament dedicat a l’ensenyament i la pronunciació d’aquesta llengua: Learn Dothraki.

Fonas chek!

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any