L’última prova a l’auxiliar d’infermeria Teresa Romero per l’ebola surt negativa

  • Això no vol dir que s'hagi alliberat del virus; encara cal una prova de confirmació

VilaWeb
ACN
19.10.2014 - 22:03

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’auxiliar d’infermeria infectada d’Ebola, Teresa Romero, ha donat negatiu en l’última prova de PCR. Amb tot, això no vol dir que estigui lliure del virus, ja que caldrà fer-li una segona prova de confirmació, d’aquí 24 o 48 hores, segons ha explicat als mitjans de comunicació la portaveu de la família, Teresa Mesa, que ha assegurat que Romero té una càrrega viral zero. Així ho ha confirmat també en un comunicat el Comitè Especial per a la gestió de la malaltia pel virus de l’Ebola, que ha insistit que la pacient ‘evoluciona favorablement’. Les altres quinze persones que estan ingressades a l’Hospital Carlos III per haver tingut contacte amb l’auxiliar d’infermeria infectada continuen asimptomàtiques.

En l’última analítica que se li ha fet a l’auxiliar d’infermeria Teresa Romero ja no s’ha trobat el virus de l’Ebola. Tot i que es pot considerar que ja ha vençut la infecció, des del Centre Nacional de Microbiologia han explicat que d’aquí 24 o 48 hores es repetirà la prova seguint el protocol per aquests casos.

Les altres quinze persones que estan ingressades a l’Hospital Carlos III per haver tingut contacte amb l’auxiliar d’infermeria infectada continuen asimptomàtiques. De fet, estaran fora de perill el 27 d’octubre si continuen així.

I les dues persones en investigació -un home que va utilitzar la mateixa ambulància que Romero i el viatger procedent de Nigèria- han donat negatiu en la segona prova.

Aquest dissabte, ja s’ha donat d’alta el missioner espanyol que estava ingressat des de dijous passat. Es tractava d’un ingrés sota observació de baix risc, perquè no havia estat en contacte amb persones amb Ebola durant la seva estada a Libèria, des d’on va arribar a Espanya fa una setmana.

El marit anuncia mesures legals

La portaveu de la família, Teresa Mesa, ha fet arribar als mitjans un vídeo del marit de Teresa Romero, Javier Limón, en el qual agraeix a tots l’ajuda però també anuncia que prendrà totes les mesures legals que consideri per donar a conèixer la ‘nyap’ de la gestió de l’Ebola. ‘Em deixaré fins a l’última gota de la meva sang per defensar la seva honorabilitat i la seva dignitat i denunciaré davant dels tribunals el ‘gran nyap’ que ha estat la gestió de l’Ebola a Espanya’, ha assegurat Limón.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any