L’escassetat d’anxova amenaça la industria de Cotlliure

  • Enguany, els pescadors només han pescat 750 tones d'anxova. Això és un 90% menys que l'any passat. Això fa que la industria de l'anxova a Cotlliure estigui en perill ...>>
    Dj 16 d'octubre del 2014

VilaWeb
Redacció
16.10.2014 - 11:15

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’anxova podria esdevenir un producte de luxe si la producció d’aquest peix continua abaixant, tant a Portvendres com a Cotlliure. Enguany els pescadors d’aquest peix només han pogut extreure 750 tones, mentre que l’any passat van pescar 18.000 . Això significa  menys del  de 90% de la producció , que arribarà sobre els mercats europeus a finals d’any. També significa que els productors locals d’anxova, estan en perill.

Sembla que la causa d’aquesta davallada , els proveïdors invoquen un canvi de corrents marins i el mal temps, poc propici a la pesca de l’anxova. Els saladors de Cotlliure, tindran que buscar altres llocs per poder proveir-se de la seua matèria primera , que en alguns casos, significa el 70% de la seua producció, encara que també utilitzen anxova d’altres llocs d’Europa com per exemple de la costa de gascona.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any