Forcadell a El País: ‘L’ANC posarà els seus socis al servei de la consulta i el país’

  • 'Si tinguéssim tanta influència política, la pregunta seria com l'escocesa: independència sí o no'

VilaWeb
Redacció
02.10.2014 - 09:37

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El País obre l’edició d’avui amb una entrevista a Carme Forcadell, presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, en què assegura que, malgrat la suspensió de la campanya, la consulta continua endavant. Forcadell demana que Mas posi les urnes al carrer el 9 de novembre peti qui peti i que l’ANC ‘posarà els seus socis al servei de la consulta i el país’. També explica que si l’ANC tingués ‘tanta influència política, la pregunta seria com l’escocesa: independència sí o no’. 

Forcadell recorda que el 2012 ‘nosaltres vam començar a organitzar una manifestació per la Diada i el govern de CiU no ens va ajudar, va intentar que fos pel pacte fiscal’. També fa èmfasi en el fet que l’ANC no reb subvencions públiques.

La presidenta de l’ANC expressa confiança en el partits pro-consulta i en la unitat d’acció. A més, assegura que hores d’ara no es pot canviar ni la pregunta ni les condicions de la consulta. Tanmateix, diu que, una volta el Tribunal Constitucional espanyol resolgui definitivament la llei de consultes i el decret del 9-N, s’hauria de plantejar una candidatura unitària per a declarar unilateral ment la independència. Forcadell diu que encara no han previst si ella també podria formar part d’aquesta llista.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any