Un ministre franquista es declara disposat a morir per evitar la independència de Catalunya

  • Utrera Molina escriu un article en defensa de l'espanyolitat de Catalunya

VilaWeb
Redacció
23.09.2014 - 17:22

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

José Utrera Molina (Wikipedia), ex-ministre franquista i sogre del ministre de Justícia espanyol, Alberto Ruiz Gallardón, ha escrit un article polèmic. Hi diu que està disposat ‘a oferir la seva vida, si l’ocasió ho permet, per defensar l’espanyolitat de Catalunya’. La seva defensa de l’espanyolitat de Catalunya –continua– va néixer quan tenia deu anys i va veure el seu avi abatut perquè Lluís Companys havia declarat la república catalana. Diu que no suporta la idea ‘que es trenqui la unitat d’Espanya’ i recorda amb nostàlgia els anys del franquisme. L’article ha estat difós des de la Fundación Francisco Franco i publicat al bloc Arriba, registrat per un fill seu.

‘A tots ens correspon la defensa d’Espanya i no es pot tolerar cap avenç més en aquesta ofensiva secessionista plena de barroeria i nascuda de la mentida, que no té cap més propòsit sinó trencar una germanor amb molts segles d’història i que ara apareix falsejada en articles i lliçons que han après malament diverses generacions catalanes’, diu.

L’article, titulat ‘Catalunya a l’ànima’, és ple d’afirmacions tan esperpèntiques com aquesta: ‘Potser Déu ha volgut que jo encara sigui viu per a poder denunciar aquesta monstruosa intenció secessionista i per a dir les coses pel seu nom als polítics tebis com traïdors veritables que la història haurà de jutjar algun dia.’

Fa tot just un any, en ocasió de l’aniversari de la fundació, va escriure un article al diari La Gaceta en què elogiava la Legió i avisava que l’esperit d’aquest cos militar ‘sempre anirà contra qui vulgui trencar la unitat d’Espanya’.

Utrera Molina va signar, entre moltes més, la condemna a mort de Salvador Puig Antich.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any