Homs: ‘Convocar eleccions i consulta el 9-N seria il·legal’

  • El portaveu del govern respon les informacions publicades que apunten a una convocatòria doble el 9 de novembre

VilaWeb
Redacció
23.09.2014 - 14:05

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El conseller de Presidència i portaveu del govern, Francesc Homs, ha estat molt contundent en respondre les informacions publicades per algun diari espanyol sobre la possibilitat de convocar eleccions i consulta el 9 de novembre. Homs s’ha queixat de la publicació d’aquesta informació sense haver consultat la normativa corresponent a la convocatòria d’eleccions, que estableix que s’han de convocar cinquanta-quatre dies abans de la data escollida.

‘Convocar eleccions i consulta el mateix dia seria il·legal’, ha dit Homs. A més, ha insistit que la decisió del president Mas és de convocar la consulta aquesta setmana i no fer eleccions fins a final del mandat, el 2016.

‘El president m’ha transmès que ni el 9-N ni a continuació, l’escenari que treballem és només el de la consulta i no el de les eleccions anticipades’. En la conferència de premsa, Homs ha recordat que és ‘impossible’ celebrar-les en aquella data perquè ja s’haurien d’haver convocat. Ha remarcat que a Catalunya s’aplica la llei electoral espanyola mentre no se n’aprovi una de pròpia.

Nega que estigui jugant amb el calendari i acusa el PP de desconèixer els procediments

Homs ha negat que des de la Generalitat s’estigui jugant amb el calendari, com assegura el PP, a qui ha acusat de desconèixer els procediments. Homs ha apuntat que a partir d’aquest dimarts ja entra dins de la lògica signar el decret de convocatòria de la consulta, perquè fins ara hi havia uns procediments i uns tràmits que calia passar fins que aquest dimarts s’ha reunit la mesa del parlament, que ha tramés la llei al president de la Generalitat perquè aquest la signi. ‘No vull pensar que el govern espanyol s’ha passat el cap de setmana de guàrdia, perquè ens estaran dir-nos-ho que no saben com funcionen les coses’, ha ironitzat.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any