Herrera: ‘No neguem la desobediència però hem de pensar com la fem’

  • 'Estem davant d'un estat fort, amb armes i aliats, que sap que el seu principal aliat és la manca d'unitat' diu el coordinador d'ICV

VilaWeb
Redacció
16.09.2014 - 16:41

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president del grup parlamentari d’ICV-EUiA, Joan Herrera, ha llançat una advertència a les forces polítiques que donen suport al dret a decidir. ‘Som davant d’un estat fort, amb armes i aliats, que sap que el seu principal aliat és la manca d’unitat’, ha advertit des de l’hemicicle del Parlament. Una apel·lació al consens que passa, entre més, perquè els socis que van pactar el 9-N decideixin conjuntament el següent pas un cop el TC hagi suspès cautelarment la consulta. Herrera ha reclamat ‘responsabilitat’ als partits per ‘no cremar’ la consulta i fer-la amb plenes garanties democràtiques.

Us oferim algunes de les frases del discurs d’Herrera:

‘Volem exercir el dret de decidir, i això té una estreta connexió amb el sentiment de justícia i llibertat. L’11-S connecta amb el 15-M amb què tots dos volen un repartiment diferent del poder’.

‘L’enemic és Rajoy, hem de respondre de manera conjunta. Ens trobarem amb una actitud hostil. Som davant d’un estat fort amb armes i aliats’.

‘No hi ha solució que no passi per fer la consulta. No neguem la desobediència però hem de pensar com la fem, quin instrument cal utilitzar per a desobeir’.

‘El nostre compromís és fort, president. Continuarem treballant perquè es faci la consulta’.

‘Volem exercir la sobirania mitjançant la consulta. La consulta és imprescindible per tirar endavant’.

‘Vull fer una proposta per un país just, net i lliure’

‘Tenim una pobresa que ve de lluny i s’eixampla. Hem tingut un govern entusiasta de les mesures d’austeritat’

‘Som enmig de la ruptura del pacte constitucional, a nivell territorial però també social’.

‘Podria donar tantes dades que expressen el patiment real i quotidià. La porcellana fina és el patiment de la gent. Ja hi ha esquerdes massa greus. Em sorprèn el seu discurs del tomb’.

‘Tinc el convenciment que farien el mateix que si poguessin decidir’

‘Proposem treballar per un país just. Vivim en una societat desigual. Som el segon país més desigual d’Europa’.

‘Cal lideratge del que és públic. Hi ha coses que no estan en venda: l’electricitat, l’aigua… han d’estar en mans públiques.’

‘Hem de fer de l’ecologia una oportunitat i canviar el model productiu. La independència energètica ha de ser una prioritat.’

‘Un país net és necessari perquè el futur no el podem encarar amb els nivells de corrupció actuals’.

‘La confessió parcial de Pujol obliga el país a mirar-se al mirall. Aquest Parlament ha de repudiar els qui barregen les informacions que hem rebut amb atacs al procés. Exigim que vostès es personin en aquesta causa perquè afecta la institució. El govern ha de liderar el canvi contra la corrupció’.

‘A Catalunya no som tant diferents: hi ha hagut capitalisme confessional i corrupció’.

Mas proposa a ICV que entrin al govern i s’ocupin d’Economia

‘Jo no sóc el senyor Jordi Pujol i a mi m’han de jutjar pel que sóc jo’, ha demanat aquest dimarts el president de la Generalitat, Artur Mas, després que Herrera, li hagi demanat que sigui més contundent en l’afer Pujol i que la Generalitat es personi com a acusació particular. Mas ha lamentat la ‘transposició contínua’ que alguns fan entre la seva persona i la de l’ex-president, i ha insistit que té dret a què es jutgi l’actual govern pel que fa l’actual govern. En matèria de retallades, Mas ha ofert irònicament als ecosocialistes que entrin a governar i s’ocupin del Departament d’Economia. ‘Segur que ho resoldran tot’, ha apuntat.

Informació relacionada:

Mas i Junqueras aproximen posicions per formar govern

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any