La selecció de Gibraltar s’estrena en competició oficial

  • Un any i mig després del reconeixement a la UEFA, l'equip juga avui amb Polònia el primer partit de la fase de classificació per a l'Eurocopa del 2016

VilaWeb
Redacció
07.09.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquests dies les seleccions europees juguen eliminatòries de cara a l’Eurocopa del 2016 a França. La notícia, més enllà del resultat que facin els equips més importants, està en la selecció més jove i diminuta, la de Gibraltar. I és que, després d’aconseguir entrar a la UEFA el maig del 2013, avui s’estrena oficialment en competició amb Polònia.

Després d’una llarga cursa d’obstacles posats per Espanya, la centenària Associació de Futbol de Gibraltar va aconseguir fa un any i mig el reconeixement com a membre de ple dret de la UEFA, cosa que ha permès al guanyador de la lliga gibraltarenca, el Lincoln Red Imps, de participar en la fase prèvia de Champions aquest estiu i, també, que la selecció nacional pugui participar des d’avui en les classificatòries de cara a l’Eurocopa del 2016 a França.

Tot i que des del reconeixement internacional ha jugat uns quants partits amistosos (amb Eslovàquia, les illes Fèroe, Malta i Estònia), el d’avui amb Polònia és el més important perquè representa l’estrena de la joveníssima selecció de Gibraltar en competició oficial. Una estrena que, esportivament, no serà gens plàcida, atès que l’equip (pràcticament amateur) ha quedat enquadrat al grup Q, amb Escòcia, Geòrgia, Irlanda, Polònia i l’actual campiona del món, Alemanya.

A manca d’estadi homologat per la UEFA, els partits a casa de Gibraltar (com el d’avui) es juguen a l’Estadi d’Algarve de Faro (Portugal). Comença a les 20.45 i és retransmès en streaming per la Gibraltar Broadcasting Corporation.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any