Un apoteòsic Albert Pla celebra 25 anys als escenaris amb un espectacle únic al Festival Acústica

  • Més d'un miler d'espectadors han acompanyat l'artista en un concert ple de col·laboracions estel·lars

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
ACN
31.08.2014 - 09:09

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Vint-i-cinc anys de carrera no es fan cada dia i, per això, Albert Pla ho ha celebrat d’una manera molt especial. Més d’un miler de persones han omplert la plaça Gala-Salvador Dalí de Figueres per a gaudir d’un espectacle únic amb col·laboracions estel·lars d’Estopa, Gerard Quintana, Sílvia Pérez Cruz, Pau Riba, Quimi Portet i Maria Rodés, entre molts més. La nit va començar amb bromes i rialles de la mà de Tortell Poltrona, que es van mantenir durant tot l’espectacle. L’irreverent Pla va arrencar el concert amb ‘Ho sento molt’, amb el qual es va posar el públic a la butxaca. Els espectadors no van deixar d’aplaudir i cridar cadascuna de les cançons d’una nit apoteòsica.

Pla ha celebrat el seu primer quart de segle de vida musical amb un concert únic, apoteòsic, en la seva línia creativa i esbojarrada que tant agrada els seus seguidors més fidels. Més d’un miler de persones van cantar, ballar i aclamar cada cançó que l’artista va anar desgranant en un concert de més de dues hores que va comptar amb les col·laboracions d’Estopa, Gerard Quintana (que acabava de finalitzar el seu concert pocs minuts abans), Sílvia Pérez Cruz i Refree, Pau Riba, Quimi Portet, Tortell Poltrona, Tomasito, Maria Rodés, Pascal Comelade i The Pinker Tones. 

Tots ells van acompanyar un dels artistes catalans més irreverents en un concert únic i un dels plats forts del 13è Festival Acústica. L’espectacle, una producció pròpia festival, es va realitzar en un espai que no s’havia utilitzat en les darreres edicions, la plaça Gala-Salvador Dalí, davant del Museu Dalí de Figueres, que va quedar petita per la gran afluència de públic. El concert ja havia penjat el cartell d’entrades exhaurides des de feia una setmana.

El primer a pujar a l’escenari fou el pallasso Tortell Poltrona, l’encarregat de presentar Albert Pla amb les seves bromes i gags. La nit va començar amb la millor cançó possible, ‘Ho sento molt’, la primera peça amb què Pla va debutar el 1989. Tot seguit fou el torn de ‘Antònia Font’ amb Pascal Comelade, ‘Cançó en 7 colors’ amb la veu de Pau Riba, ‘Flor’ amb The Pinker Tones i Maria Rodés, ‘Somiatruites’, ‘Pipi’ i ‘Mirall’. Sílvia Pérez Cruz fou l’encarregada de posar veu a ‘Medley’ i, posteriorment, es va poder escoltar un ‘solo’ de Diego Cortés. 

Durant més de dues hores, Pla va anar desgranant alguns dels temes més mítics de la seva trajectòria amb l’ajuda de Jordi Busquets, Quimi Portet, Gerard Quintana, Tomasito i Tortell Tortona, que es va atrevir a posar el punt final, micro en mà, amb ‘No somos nada’. 

El públic es va abocar des del primer moment en el concert i no va deixar d’aplaudir, cantar i cridar totes les cançons d’Albert Pla.

Una llarga nit on no van faltar moments únics com l’aparició a la tarima del director gironí Isaki Lacuesta, que filmava l’espectacle, Pau Riba disfressat amb uns sostenidors i una perruca que va ensenyar el cul, una trompeta regadora que treia bombolles de sabó i el mateix Pla caminant pel mig del públic amb les seves típiques antenes de llum.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any