24.08.2014 - 06:00
Per a coure el pop cal agafar-lo pel cap i submergir-lo tres vegades seguides en aigua bullent abans de començar a preparar-lo; d’aquesta manera la pell dels tentacles no es desprendrà durant la cocció. El temps de cocció pot variar molt segons la mida del pop i, en tot cas, és convenient de congelar-lo i descongelar-lo abans perquè se n’esqueixin les fibres i resulti més tendre.
Ingredients:
– 8 cassoletes de pasta brisa
– 200 g de pop bullit
– 2 cullerades d’olives verdes
sense pinyol
– 1 cullerada de tàperes
– 1 culleradeta de julivert picat
– 1 cullerada d’oli d’oliva
– el suc d’1 llimona
– pebre
– sal
Elaboració:
1.Talleu les olives a rodanxes fines. Talleu el pop a trossos petits i disposeu-los en una safata juntament amb les olives i les tàperes. Amaniu-ho amb el suc de llimona, l’oli i un pessic de sal i pebre. Barregeu-ho bé, empolseu-hi julivert picat i deixeu-ho macerar uns minuts.
2.Col·loqueu les cassoletes sobre una safata de forn folrada amb paper d’alumini i introduïu-les al forn, prèviament escalfat a 200 °C. Fornegeu-les durant 5 minuts.
3.Retireu les cassoletes del forn, ompliu-les amb l’amanida de pop i serviu-les tèbies.
Del llibre ‘Pica-pica. 15 menús per menjar amb els dits‘ (Cossetània) de Toni Monné