Mascarell crida a mantenir ‘la majoria necessària i la unitat política’

  • El conseller de Cultura apunta que en el camí cap a la consulta 'cal treballar plegats' i no qüestionar 'el que altres ja posaran en qüestió'

VilaWeb
ACN
17.08.2014 - 15:39

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, que avui ha inaugurat la 46a edició de la Universitat Catalana d’Estiu (UCE), ha dit que el camí a seguir per fer la consulta el 9 de novembre és el que ha marcat el president de la Generalitat, Artur Mas, és a dir, mantenir ‘la majoria necessària i la unitat política’ i no entrar a valorar ni discutir hipotètics escenaris futurs com un veto del Tribunal Constitucional espanyol ‘perquè això ja ho faran altres’.

Sobre les revelacions de Jordi Pujol, Mascarell ha assegurat que no han d’afectar el procés que viu Catalunya perquè ‘la història dels pobles la fan els pobles’ i el que està en joc ‘és la nostra vida col·lectiva més enllà de personalismes’.

Mascarell ha destacat que l’UCE serà en aquesta edició de nou un fòrum per tractar els temes que s’estan discutint a la societat catalana perquè ‘és una universitat que pensa en termes de futur’.

Temes que passen, bàsicament, pel fet que Catalunya pugui tenir dret a reconstruir la seva memòria històrica, dret a la plena democràcia, és a dir, poder votar, i dret ‘a imaginar un futur millor del que tenim’, ha apuntat Mascarell.

Per aconseguir aquests objectius i garantir que el poble català pugui anar a les urnes el pròxim 9 de novembre, Mascarell ha fet una crida a seguir el full de ruta marcat pel president de la Generalitat, Artur Mas, que passa per mantenir ‘la majoria necessària i la unitat social’ i deixar de banda altres qüestions ‘que vindran soles’ i amb les que els catalans no han de perdre el temps com ara un possible veto del Tribunal Constitucional a la consulta.

Mascarell, que ha assegurat que la consulta es farà perquè ‘no serem els catalans els que hi renunciarem’,  ha fet una crida a participar massivament als actes de l’11 de setembre per demostrar que el poble català ‘vol ser majoria per modificar la seva realitat’.

El conseller de Cultura també ha reclamat unitat dels partits polítics per no entorpir el procés. ‘És bo enfocar la consulta en la diferència, però això no ha servir d’excusa perquè ens emboliquem nosaltres mateixos’, ha advertit. En aquest sentit, Mascarell ha afegit que quan s’assoleixin els objectius marcats ‘ja tindrem temps per a la diferència’.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any