ERC i CiU empatats a Barcelona, segons el baròmetre de l’ajuntament

  • Trias perd 3,9 punts respecte dels comicis del 2011, ERC en guanya 8,2

VilaWeb
Redacció
29.07.2014 - 13:28

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Segons el baròmetre semestral de l’Ajuntament de Barcelona, CiU i ERC empatarien si hi hagués eleccions municipals. Concretament, Trias perdria 3,9 punts respecte dels comicis del 2011, mentre que ERC en guanyaria 8,2. Són dades sobre la intenció de vot dels barcelonins amb Jordi Portabella com a cara visible dels republicans al consistori, abans que Alfred Bosch fos escollit per liderar la llista d’ERC a Barcelona.

En tercer lloc hi hauria ICV-EUiA, amb un 5,5% d’intenció directa de vot; el PSC, que aconseguiria el 2,6% dels vots i que perdria un 8,9 respecte de les eleccions del 2011; Podem, que hi entraria amb un 2,2%; Ciutadans, amb l’1,5%, un 0,5% més; la CUP que obtindria un 1,4% dels vots i, per tant, un 0,4% més; el PP, amb un 1,2%, que perd 7,8 punts; i Guanyem Barcelona, amb un 0,6% d’intenció de vot.

Fa pocs dies es va publicar una altra enquesta, el Baròmetre de Política Municipal elaborat pel GESOP per a El Periódico, que indicava que Xavier Trias tornaria a guanyar les eleccions municipals de Barcelona, però perdria entre tres diputats i quatre (passaria de 14 a 10-11). La mateixa enquesta mostrava que ERC podria arribar a quadruplicar la seva representació a l’ajuntament: passar de dos regidors a 7-8 i esdevenir segona força. Ara, la suma de CiU i ERC no arribaria a la majoria absoluta dels 21 diputat.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any