Mas anuncia avui el successor d’Oriol Pujol a la secretaria general de CDC

  • Tot apunta que Jordi Turull assumirà el càrrec

VilaWeb
Redacció
25.07.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Després de la renúncia d’Oriol Pujol al càrrec de secretari general de Convergència, pel seu encausament judicial, avui el partit n’anunciarà el substitut. Tot apunta que serà el diputat Jordi Turull, si bé tampoc no es descarta el secretari d’organització, Josep Rull, que va dir que es posava a disposició del partit. Segons fonts pròximes a CDC, l’elecció té importància organitzativa i interna, però no política. 

Josep Rull va voler deixar clar ahir que aquesta elecció no es feia amb perspectiva successòria, de manera que el nou secretari general de Convergència no seria el successor d’Artur Mas a la presidència. El propòsit és d’evitar cap feblesa, sobretot tenint en compte el doble envit que ha d’encarar el partit: la consulta del 9 de novembre i les eleccions municipals de l’any vinent. El partit sempre ha fet un gran desplegament en les eleccions municipals i, per tant, ha de menester una direcció forta. 

CDC ha convocat el secretariat i el comitè executiu nacional amb caràcter d’urgència. El president del partit, Artur Mas, el vice-secretari general de coordinació institucional, Lluís Corominas, i Josep Rull anunciaran avui, en una compareixença, els canvis que hi haurà en la direcció del partit arran de la decisió de Pujol i el nom del nou secretari general.

Els canvis afectaran uns quants càrrecs i, segons l’ACN, tot fa preveure que no hi entrarà cap membre del govern. La decisió l’haurà de ratificar el consell nacional del 6 de setembre. 

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any