Article de Marta Rojals

El MEV programa visites guiades a l’exposició ‘Pintar fa mil anys. Els colors del romànic’ cada dimecres

  • La programació d'estiu també inclou la visita 'Visió romànica', amb pujada al campanar

VilaWeb
Redacció
08.07.2014 - 18:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Museu Episcopal de Vic ha preparat per aquest juliol i agost un ampli programa d’activitats que volen donar a conèixer el seu important fons i obrir-lo també a un públic familiar. Algunes d’aquestes activitats estan relacionades amb l’exposició «Pintar fa mil anys. Els colors del romànic», la important mostra temporal que explica els darrers resultats dels treballs d’investigació fets pel MEV i que mostren aspectes essencials dels materials i tècniques emprades pels pintors medievals. L’objectiu d’aquest programa estiuenc és donar a conèixer l’important fons d’art a nou públic que encara no coneix el museu i fer descobrir nous aspectes de l’art romànic i gòtic als qui ja coneixen aquest museu de referència mundial en l’art medieval. Podeu consultar totes les activitats a http://bit.ly/1lN9rud.

Els dimecres de juliol i agost s’ha programat una visita a «Pintar fa mil anys. Els colors del romànic» (http://bit.ly/1kRkALE) que vol aprofundir, de forma guiada i pedagògica, en com elaboraven els colors i qui eren els autors de les obres d’aquest període. Tots els dissabtes i diumenges de juliol i agost, el MEV també programa visites guiades per conèixer la seva col·lecció medieval. Els dissabtes 5 de juliol i 2 d’agost a les 11 del matí, el MEV oferirà la visita «Visió romànica», un tast a la col·lecció d’art medieval que acaba amb una visita al campanar de la catedral de Vic, el campanar romànic més alt de Catalunya i una de les ‘icones’ de la capital osonenca (http://bit.ly/1uqg2Bm).

Aprofitant que aquests mesos d’estius els escolars fan vacances, el MEV també reforça l’oferta d’activitats familiars perquè pares i fills puguin descobrir i compartir l’art i el museu. Per això durant els mesos d’estiu, el MEV té en funcionament l’espai «El cel pintat», un espai autònom on s’hi combinen elements fantàstics medievals, combinats amb treballs manuals i contes (http://bit.ly/1jGRZth). Altres activitats destacades són la visita familiar per la col·lecció que es pot fer cada diumenge a les 11 del matí o l’opció de buscar, guiats per un educador, els dracs que es poden veure a les obres de la col·lecció permanent, cada dijous d’agost a les 11 h. (http://bit.ly/1r2ASFP)

Museu Episcopal de Vic

El Museu Episcopal de Vic és un dels museus d’art de referència de Catalunya. Conserva una de les millors col·leccions d’art medieval del món amb obres mestres de pintura i escultura del romànic i del gòtic català. Les col·leccions d’orfebreria, teixit, forja, vidre i ceràmica ofereixen un complet recorregut per la història de l’art litúrgic i de les arts decoratives a Catalunya. Aquest fons, de valor excepcional, s’exhibeix en un edifici contemporani situat al costat de la Catedral, en ple centre històric de Vic.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any