Nova mobilització a Nantes per a reclamar un referèndum de reunificació amb la Bretanya

  • Els moviments per la integració de la capital històrica del país a la Regió bretona ja van aplegar deu mil manifestants a l'abril

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
28.06.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els col·lectius 44=Breizh i Bretanya Reunida, entre més, són al darrere de la manifestació d’avui a les dues davant la prefectura a Nantes en favor la integració del departament del Loira Atlàntic als quatre consells que ara mateix formen la regió de la Bretanya. Tot i que el 19 d’abril ja s’hi van manifestar deu mil persones, la nova mobilització s’ha hagut de convocar arran de la decisió del govern francès de no incloure aquesta vella reivindicació del moviment bretó en la futura reorganització regional de l’estat.

L’anunci de l’esborrany del govern francès sobre la reducció de vint-i-dues regions a catorze, en què no hi ha la integració del departament de la capital històrica de la Bretanya, Nantes, a l’actual Regió bretona (formada pels departaments de Costes del Nord, Morbihan, l’Ille i Vilaine i Finisterre), ha indignat els nombrosos col·lectius i formacions bretons que en demanen de fa anys la incorporació.

Cal recordar que aquest departament es va separar de la Bretanya arran d’un decret de l’1 de juliol de 1941 del govern de Vichy que va col·laborar amb l’Alemanya nazi, una separació que s’ha mantingut des d’aleshores malgrat les peticions en favor de la integració.

La principal demanda dels col·lectius organitzadors de la manifestació d’avui és que es doni a la població del Loira Atlàntic el dret de decidir en referèndum la integracio a la Regió bretona o no.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any