La venjança, possible mòbil de l’assassinat de la presidenta de la Diputació de Lleó

  • Isabel Carrasco ha rebut tres trets a prop de casa · Una dona i la seva filla, detingudes

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
12.05.2014 - 18:08

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La presidenta de la Diputació de Lleó i del PP de Lleó, Isabel Carrasco, ha mort assassinada a causa de tres trets d’arma de foc, segons que ha informat el servei d’emergències de Castella i Lleó. El fet ha passat poc abans de les 17.19, l’hora en què el 112 n’ha rebut l’avís, en una passarel·la al costat del Centre de Salut Condesa Sagasta, a prop de la casa de Carrasco. La policia ha detingut una dona i la seva filla i considera que el mòbil de l’assassinat pot ser una venjança.

Segons els testimonis esmentats per la premsa espanyola, una dona ha disparat els tres trets que han mort Isabel Carrasco. Fonts policíaques han explicat que la mare i la filla detingudes tenien relació personal amb la víctima: són la dona i la filla de l’inspector en cap de la comissaria de la policia espanyola d’Astorga, segons fonts d’aquest mateix cos, i poden haver comès el crim en venjança perquè fa poc una d’elles fou acomiadada de la Diputació de Lleó. La policia cerca la pistola amb què s’han disparat els trets, que podria pertànyer a l’inspector. Les detencions han estat possibles perquè un policia jubilat ha presenciat els fets i ha identificat l’agressora.

La dona ha mort al bell mig de la ciutat, entre el passeig Salamanca i Condesa Sagasta, en una passarel·la del riu Bernesga, a prop de la seu del partit i de casa seva.

El PP ha anunciat que suspenia els actes de campanya que tenia prevists avui. A través de la xarxa social Twitter, els companys de partit de la província de Lleó s’han mostrat ‘consternats per l’assassinat’ de Carrasco.

Problemes en la gestió

Isabel Carrasco havia estat acusada de malbaratament de diner públic. L’havien denunciada per haver cobrat suposadament les despeses de desplaçament de Lleó a Madrid en els consells d’administració de Taxaciones Inmobiliarias, una empresa amb participació de Caja España fins el novembre del 2010, tot i que ella anava suposadament amb cotxe oficial.

Els ‘tretze sous’

Carrasco era coneguda com ‘la dona dels tretze sous’, pels múltiples càrrecs que tenia: presidenta del PP de Lleó, regidora de l’Ajuntament de Lleó, presidenta de la Diputació de Lleó, presidenta del consorci de l’aeroport de Lleó, presidenta de l’Institut Lleonès de Cultura, presidenta del Consorci Provincial de Turisme, presidenta de Gersul, consellera de Tinsa, consellera de Caja España, consellera de l’assemblea general de Caja España, consellera d’Inmocasa, consellera de Viproelco i vice-presidenta d’Invergestión.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any