Fondarella ret homenatge a mossèn Jesús Huguet

  • Teòleg i escriptor, va morir atropellat el 2012

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La sala d’actes de la casa de la vila de Fondarella es va omplir per retre homenatge a mossèn Jesús Huguet “el personatge més rellevant de Fondarella” en paraules de l’alcalde de Fondarella, Joan Reñé, que va parlar acompanyat de Salvador Cardús, Climent Forner i Francesc Romeu.

Reñé va recordar que, tot i marxar jove de Fondarella, per mossèn Huguet “el seu referent era el poble, la seva gent, la seva família”. L’alcalde de Fondarella i president de la Diputació de Lleida va destacar que Jesús Huguet era un home d’església “avançat al seu temps” i va llegir fragments de “Xàldigues” el llibre que recull els escrits que va publicar al Full Parroquial de Solsona des de 1995 a 2003, any en que des del Bisbat li va prohibir de publicar-ho.

Pel sociòleg Salvador Cardús, Huguet era “un home savi de veritat, discret i modest” i va lamentar que no pugui veure el procés de transformació del país.

Com “un referent pels capellans que veníem darrere” va definir el capella i escriptor Francesc Mateu la figura de mossèn Huguet. També va qualificar al capellà desaparegut com a “home obert i de diàleg” i “preocupat per un nou llenguatge (catequesi) de l’Església”.

Per la seva part el poeta i mossèn Climent va recordar Huguet i va fer una lectura d’escrits. Tambés va projectar l’audiovisual “L’ombra la peu de l’alzinera”.

L’acte fou organitzat per les associacions Amics de Mossèn Huguet i Amics del Bisbe Deig amb l’Ajuntament de Fondarella que l’any passat li va dedicar un carrer amb el seu nom.

Us recordem que podeu comentar aquesta notícia o qualsevol tema relacionat amb el municipi al Fòrum de Fondarella.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any