Un adéu multitudinari a Tito Vilanova

  • Milers d'afeccionats i personalitats desfilen pel Camp Nou per homenatjar l'ex-entrenador del Barça

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
27.04.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Commoció a l’esplanada del Camp Nou aquest dissabte en un degoteig constant d’aficionats que han volgut dir l’últim adéu a qui va ser entrenador del primer equip del Barça, Tito Vilanova. L’entrada de tribuna s’ha omplert amb desenes de rams i corones de flors, la gran majoria de roses vermelles, que acompanyaven el lema ‘Tito per sempre etern’. A la sala de condolences, a l’interior, un llibre recollia les dedicatòries de seguidors i personalitats polítiques i de l’esport, al costat de molts turistes barrejats entre una afició emocionada, que coincidia en veure en la figura de l’exentrenador blaugrana un exemple a seguir.

Aquest és el vídeo del moment en què el primer equip del Barça ha recordat Tito Vilanova:

Des de les 9 del matí, socis, penyistes i aficionats -i a primera hora de la tarda també molts turistes- han retut un darrer homenatge al tècnic dels 100 punts.

Ho poden fer també avui fins a les tres de la tarda. La cerimònia religiosa es farà demà a les vuit del vespre a la catedral de Barcelona.

Personalitats de l’esport i la política se n’acomiaden

Molts aficionats anònims, molts d’emocionats, ja s’han apropat a l’Estadi. També el cos tècnic i els jugadors del primer equip del Barça aquest dissabte al matí, els equips d’handbol i d’hoquei patins i els residents a La Masia, i més tard representants de les institucions polítiques i socials del país.

A banda del president de la Generalitat, Artur Mas, també hi han assistit, l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias; el conseller de Justícia, Germà Gordó; el president d’ERC, Oriol Junqueras; el primer secretari del PSC, Pere Navarro; el president del Comitè Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco; el president del RCD Espanyol, Joan Collet; i el president del Reial Club de Tennis de Barcelona, Albert Agustí, entre altres.

Aquesta tarda alguns aficionats, com en Jordi Tordiu de Cornellà i en Jose Antonio Garcia de Premià de Dalt, coincidien a recordar Vilanova com un “exemple” a seguir per a tots. Era una persona “excel·lent”, ha assegurat Garcia. En Víctor Querol s’ha desplaçat fins al Camp des de la zona de les Glòries corrent per dir “l’últim adéu al míster, a una persona important de la millor època del Barça”. “Tots esperàvem que se’n sortís com l’Abidal”, ha afegit emocionat.

Suport internacional

Segons el club blaugrana, les mostres de condol que han arribat al club s’han multiplicat en les darreres hores, entre les quals la de la Casa Reial, els Prínceps d’Astúries, el Consell Superior de l’Esport, federacions i un gran nombre de clubs de la Lliga espanyola, així com clubs europeus i de la resta del món.

En destaca, per exemple, el comunicat que ha fet públic al seu web el Bayern, l’equip on entrena Pep Guardiola, que ha expressat el seu condol en alemany i en català: “Amb consternació i profunda tristesa s’ha assabentat el FC Bayern München de la mort de Tito Vilanova. L’ex entrenador del FC Barcelona va venir la temporada passada amb el seu equip a casa nostra i el vam conèixer i apreciar com un gran entrenador i una meravellosa persona. Sobretot al nostre primer entrenador Pep Guardiola i al seu equip tècnic els uneix amb Tito Vilanova molt més que un lligam professional”, diu el text.

Tres dies de dol

El FC Barcelona ha decretat tres dies de dol, i durant aquest temps les banderes de les instal·lacions blaugrana s’hissen a mig pal. Es faran minuts de silenci abans de començar els partits-s’ha sol·licitat també per als equips rivals- i els jugadors blaugrana duran un braçal negre en senyal de condol.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any