Un Sant Jordi reivindicatiu a València

  • Amb l'acte 'La paraula fa el país', en homenatge a Francesc Ferrer Pastor, a l'Octubre

VilaWeb
Redacció
23.04.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Per tercer any, l’AELC i Acció Cultural del País Valencià, amb la col·laboració de les entitats que treballen per la llengua i la cultura del País Valencià, organitzen una celebració de la diada de Sant Jordi a València. Des de les 19.00, a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània, un seguit d’escriptors participaran en una lectura de texts propis, amb el lema ‘La paraula fa el país’, en homenatge al lingüista Francesc Ferrer Pastor. L’acte el presentarà Ferran Gadea, president de l’Associació d’Actors i Actrius Professionals Valencians i hi haurà també una actuació del cantant Feliu Ventura, que vol celebrar amb els assistents els seus vint anys a l’escenari.

La celebració compta amb la col·laboració de l’Associació d’Editors del País Valencià, el Gremi d’Editors del País Valencià, el Gremi de Llibrers del País Valencià, la Llibreria 3i4, el PEN Català i el Servei de Política Lingüística de la Universitat de València.

Francesc Ferrer Pastor (la Font d’en Carròs, 1918 – València, 2000), alumne d’Enric Valor i de Carles Salvador, fou un gran lingüista i activista cultural en favor de la recuperació cultural i lingüística del País Valencià. Autor d’obres importants, com ara ‘Diccionari de la rima’ (1956), ‘Vocabulari valencià-castellà’ (1960), ‘Vocabulari castellà-valencià’ (1967), ‘Lliçons d’ortografia’ (1973) i ‘Gramàtica valenciana’ –tots reeditats unes quantes vegades–, a més de rondalles per als menuts.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any