L’ABC atribueix a ETA l’autoria de l’estratègia de l’ANC

  • El diari espanyol diu que el 'pla Pitzu', ideat fa 20 anys, és el que aplica l'entitat independentista catalana per aconseguir la independència

VilaWeb
Redacció
19.04.2014 - 14:17

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els intents d’alguns mitjans de comunicació espanyols per a vincular l’independentisme català amb ETA no són nous. Avui és l’ABC qui ho fa prenent de pretext un ‘pla Pitzu’ que diu que va escriure l’organització armada basca i que seria una estratègia per a aconseguir la independència amb actes d’insubmissió, cadenes humanes i assemblees. De fet, el diari espanyol no s’ho ha pensat gaire a l’hora de fer el titular: ‘ETA va idear un pla de desobediència civil que ara propugna l’Assemblea catalana‘.

‘L’estratègia de desobediència civil que ara té l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), per imposar de manera il·legal la secessió, ja va ser dissenyada fa 20 anys per ETA amb el ‘Pla Pitzu’ (Encendre), amb l’objectiu de pressionar els governs d’Espanya i França. La banda també proposava aleshores la creació d’una assemblea constituent i accions continuades d’insubmissió a l’estat.’ Amb aquesta idea bàsica, el diari estableix un seguit de suposades coincidències.

Aquest mateix diari va publicar una informació segons la qual una colla de dirigents de l’ANC tenien relacions amb ETA. El desembre de 2013 va dedicar dues pàgines i un espai de la portada a una informació en què esmentava membres de l’entitat i els vincula amb Terra Lliure, amb l’MDT o amb organitzacions de suport a presoners bascs. ‘L’independentisme català coqueteja amb els pro-etarres’, titulava el diari. I assenyalava amb noms i cognoms una dotzena de membres de l’ANC, amb arguments rocambolescs.

L’ABC esmentava tots aquests noms: Carles Castellanos, Aureli Argemí, Carles Benítez, Guillem Roure, Fèlix Martí, Jaume Renyer, Francesc Ribera ‘Titot’, Blanca Serra, Lluís Serra Santos, Josep Sort, Josep-M. Terricabras, Josep Poveda, Josep Emili Puig Soler i Anastasio Pulido Chozas.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any