El Festival Circ Cric torna a convocar els amants del circ, la música i el teatre al peu del Montseny

  • La quarta edició del certamen comença avui i s'allarga fins al 13 de juliol a les carpes del circ a Sant Esteve de Palau Tordera

VilaWeb
ACN
05.04.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Va creixent, poc a poc, però amb fonament’, constata la codirectora del Festival Circ Cric, Montserrat Trias. El certamen que des de fa quatre anys organitzen ella i Tortell Poltrona (Jaume Mateu) ha anat ampliant el nombre d’activitats i sumant complicitats de públic i artistes. El circ és el protagonista destacat de la cita però no l’únic, perquè també s’hi programa música i altres arts escèniques. Enguany la gran novetat és la recuperació del Festival Internacional de Pallasses, nascut l’any 2001 a Andorra i desaparegut el 2009.

L’espectacle ‘Bemoll Sostingut’, de Tortell Poltrona, o els concerts d’Albert Pla amb Diego Cortés i La Troba Kung-Fú amb el Circ Cric són altres activitats destacades. Aquesta quarta edició del Festival Circ Cric no s’aparta de la fórmula amb què va néixer: un conjunt de propostes bàsicament familiars, de teatre, circ, música i teatre, per compartir en família o amb amics a les carpes del Circ Cric al peu del Montseny.

S’estructura en diversos blocs temàtics, recorda Montse Trias. El primer, els espectacles de circ els diumenges al matí, les fires (dues, enguany), els concerts combinats amb circ o elements singulars, i finalment les ‘coses més aventurades, d’experimentació i recerca’ que estan englobades dins del paraigües del Cabaret Coluche. Cal recordar que aquest festival se celebra al llarg de tres mesos, i per això permet programar tantes activitats i tan variades, repartides en diversos caps de setmana.

Tortell Poltrona i el Circ Cric presentaran el seu nou espectacle, ‘Bemoll Sostingut’, una fusió de música, poesia i pallassos que l’any 2013 va ser guardonat amb el Premio Nacional de Circo que atorga l’INAEM.

El circ serà ben present al festival, com sempre. Moltes de les propostes es presentaran dins de les dues Fires d’Espectacles i activitats de Circ que el festival organitza els diumenges 13 d’abril (Dia Mundial del Circ) i el 15 de juny. Aquestes jornades permeten combinar activitats diverses relacionades amb el circ, des d’espectacles, passant per tallers fins a degustacions gastronòmiques o passejos pel bosc del Parc Natural del Montseny amb “sorpreses que amaga la natura”.

Pel que fa a la programació ‘més aventurada’, en paraules de Montse Trias, destaca la proposta d’Escarlata Circus, un sopar espectacle que tindrà com a protagonista el poeta Josep Pedrals. El sopar s’ha batejat oportunatment com ‘Sopa de pedres’. També cal esmentar l’espectacle de la companyia Baro D’Evel Cirk CIA, que el festival anuncia com ‘un dels noms propis’ d’aquesta edició. El divendres 16 de maig presentaran ‘El Buit De L’Altre’, un espectacle creat expressament per a l’ocasió, on es veu el resultat de l’experimentació amb materials que caracteritza aquest grup.

D’altra banda, enguany destaca el retorn del Festival Internacional de Pallasses. Es tracta d’un certamen creat l’any 2001 pels pallassos Tortell Poltrona i Pepa Plana que va tenir lloc a Andorra, amb tres edicions celebrades fins l’any 2009. Ara el Circ Cric i les pallasses d’Almazen, amb el recolzament de nou de Pepa Plana, han volgut fer renéixer una trobada que va ser referència per a les dones pallasses d’arreu del món. Serà els dies 22, 23, 24 i 25 de maig, i convocarà infinitat de propostes de circ d’aquí i de l’estranger protagonitzades per dones. Les organitzadores tindran feina a seleccionar els espectacles, doncs segons han explicat avui tenen més de 100 propostes sobre la taula.

Finalment, el Festival Circ Cric tampoc faltarà a la seva cita amb la música. Un clàssic del certamen com La Troba Kung-Fú tornarà a oferir l’espectacle conjunt amb el personal del Circ Cric, com sempre amb una posada al dia. També passarà per la carpa del Montseny Albert Pla, un altre habitual d’aquest festival, aquest cop acompanyat per Diego Cortés. A més, actuarà la Souvenir Orquestra al capvespre, és a dir, Pepino Pascual i el seu exèrcit d’instruments exòtics, i com a concert de cloenda actuarà el grup de festa del Baix Montseny, Mandanga.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any