Nova mobilització contra la pujada dels preus del transport públic

  • La Plataforma pel transport públic de Sabadell va tornar a mobilitzar-se ahir en una nova acció en protesta contra l’increment de les tarifes del transport públic.

VilaWeb
Redacció
20.02.2014 - 12:45

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La concentració que va tenir lloc ahir a la tarda a l’estació de Renfe Sud,  va comptar amb el suport d’una seixantena de persones. Alhora, un fort desplegament policial va vigilar en tot moment la concentració; els organitzadors denuncien que alguns agents de paisà es van dedicar a enregistrar la mobilització.

L’increment dels preus dels bitllets més venuts com ara la T-10 és escandalós, en xifres concretes aquest escàndol es tradueix en una pujada del 43% del preu del bitllet respecte l’any 2008 i d’un 5% respecte l’any passat. El cost del bitllet T-10 d’una zona, que a l’any 2010 era de 7,95 euros actualment costa 10,30 euros i la T-10 de dues zones ja té un cost de 20,30 euros. Una pujada de les tarifes que està per sobre de l’IPC.

Des de la Plataforma asseguren que aquest increment converteix el transport públic en un luxe i el consideren ‘un nou atac a la classe treballadora’.  I és que són molts els ciutadans que cada dia utilitzen necessàriament el transport públic per anar a treballar, estudiar o bé cercar feina, mentre que les tarifes dels bitllets s’allunyen cada cop més de la realitat econòmica dels usuaris. Per aquest motiu, des de la Plataforma asseguren que les mobilitzacions continuaran fins a assolir la retirada de l’augment dels preus de l’any 2014 i congelar  el preu del transport públic d’acord amb les tarifes del 2013. Així mateix, també exigeixen la creació d’una taula social per fixar les tarifes d’un transport públic que s’adapti a la seva condició de servei públic.

Des de la Plataforma, alerten de l’antagonisme que l’Administració dur a terme en el seu discurs de voler ‘potenciar l’ús del transport públic’ mentre s’aplica de manera exponencial i desmesurada, un increment en la tarifa dels bitllets. Fet que deriva en que alguns trajectes, a dia d’avui, ja siguin més cars si es realitzen en transport públic que no pas mitjançant el transport privat. Alguns dels casos més evidents els podem trobar en el canvi de zones –i conseqüentment, en el canvi de tarifa-  que es produeix entre estacions de la mateixa comarca. Per aquest motiu, des de la Plataforma en Defensa del Transport Públic de Sabadell es reivindica la creació d’un sistema tarifari únic per a desplaçar-se arreu de la comarca.  

Futures mobilitzacions a Sabadell

Tal i com ja es va fer el passat dilluns, s’ha convocat una Assemblea Oberta contra la pujada del Transport Públic per al proper dilluns 24 de febrer a les 20h al Casal Can Capablanca. I ja està convocada per al proper dimecres 26 de febrer, una nova concentració que tindrà lloc a les 18:30h a la parada dels FGC de Sabadell Estació.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any